Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια του Λουμπούσκι της...

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν η Περιφέρεια Κρήτης και η Περιφέρεια του Λουμπούσκι της Πολωνίας στον τομέα του εμπορίου, τουρισμού, αθλητισμού & εκπαίδευσης

Crete_Poland_March_2015Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο της σύναψης συμφώνου συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου, του πολιτισμού, του τουρισμού και της εκπαίδευσης με την Περιφέρεια Λουμπούσκι της Πολωνίας φιλοξένησε στην Κρήτη 12 – 14 Μαρτίου 2015 Πολωνική αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Λουμπούσκι, αποτελούμενη από εκπροσώπους της Περιφέρειας του Λουμπούσκι, επιχειρηματίες και με επικεφαλής την Περιφερειάρχη του Λουμπούσκι, κα Eltzbieta Anna Polak.

Η Πολωνική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε το Ρέθυμνο, όπου είχε συνάντηση εργασίας με το Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, όπου οι Πολωνοί επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με εκπροσώπους τοπικών επιχειρήσεων. Αμέσως μετά η Πολωνική αποστολή έγινε δεκτή στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη και την Αντιπεριφερειάρχη, κα Μαρία Λιονή.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, μετά την υπογραφή του συμφώνου δήλωσε:
« Καλωσορίζουμε στην Κρήτη την αποστολή από την Πολωνία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι δύο Περιφέρειες έχουν ξεκινήσει μια συνεργασία με την αποστολή αντιπροσωπειών. Αυτό που εμείς πάντα επιδιώκουμε είναι η εξωστρέφεια της Περιφέρειάς μας. Επενδύοντας πάνω στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα, που είναι ο πρωτογενής τομέας, ο τουρισμός, τα ερευνητικά – εκπαιδευτικά ιδρύματα, και πάνω από όλα οι άνθρωποί μας. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ καλή συνεργασία, αν αναλογιστούμε ότι αυτή τη χρονιά είχαμε μια μεγάλη αύξηση από πλευράς τουριστικού ρεύματος από την Πολωνία, ενώ και αυτή η χρονιά θα είναι θετική για την Κρήτη. Αυτό που επίσης μας ενδιαφέρει είναι να δούμε την προώθηση των πιστοποιημένων προϊόντων της Κρήτης προς την Πολωνία και την Περιφέρεια του Λουμπούσκι. Επίσης πρέπει να δούμε τη συνεργασία με τα εκπαιδευτικά – ερευνητικά ιδρύματα γιατί πάντα μέσα από διάφορα ανταγωνιστικά προγράμματα μπορούν και συνεργάζονται διάφοροι φορείς για να έχουμε προσθετικούς πόρους προς όφελος των πολωνικών και κρητικών πανεπιστημίων. Όλα αυτά αποτελούν μια πολύ καλή εξέλιξη για μια εποικοδομητική συνεργασία με μια ευρωπαϊκή χώρα και μια ευρωπαϊκή περιφέρεια».

Η Περιφερειάρχης του Λουμπούσκι, κα Eltzbieta Αnna Polak , δήλωσε με τη σειρά της:

« Χαιρόμαστε πολύ για την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, που είναι η πρώτη μεταξύ μιας Περιφέρειας της Ελλάδας και μιας της Πολωνίας. Ήρθαμε σήμερα με επιχειρηματίες από την Περιφέρειά μας, γιατί μας ενδιαφέρει να συνάψουμε εμπορικούς και επιχειρηματικούς δεσμούς, αλλά μας ενδιαφέρει επίσης η ανταλλαγή πληθυσμών νεολαίας, καθώς και η συνεργασία μεταξύ των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Πάνω από όλα αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι ανθρώπινες σχέσεις και η φιλία μεταξύ των λαών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.