Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ολοκληρώθηκε η έκθεση γλυπτών έργων «Αφιέρωμα στον Ελ Γκρέκο. Ανάγλυφοι πίνακες του...

Ολοκληρώθηκε η έκθεση γλυπτών έργων «Αφιέρωμα στον Ελ Γκρέκο. Ανάγλυφοι πίνακες του Νίκου Φλώρου. Ελλάδα»

Nikos_Floros_6NIKOS_FLOROS_Exhibition_in Rusia_0 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η  έκθεση του Έλληνα γλύπτη με τιμητικές διακρίσεις και εκθέσεις σε μουσεία ανά τον κόσμο Νίκου Φλώρου στο περίφημο Κρατικό Μουσείο του καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, η οποία διήρκησε  από το Δεκέμβριο 2014 μέχρι Φεβρουάριο 2015.
NIKOS_FLOROS_Exhibition_in RusiaΗ έκθεση που οργανώθηκε με αφορμή τον επίσημο εορτασμό της συμπλήρωσης των 400 ετών από το θάνατο του Έλληνα ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου  (Ελ Γκρέκο)  και για την οποία ο γλύπτης φιλοτέχνησε δύο απαράμιλλης ομορφιάς ψηφιδωτά -ανάγλυφους πίνακες του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου: «Ο Διαμερισμός των Ιματίων του Χριστού» και «Η Ανάσταση του Χριστού»,  αποτέλεσε συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας που σημείωσαν οι τελευταίες εκθέσεις του Νίκου Φλώρου στη Ρωσία, στο κρατικό μουσείο της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Αγίας Πετρούπολης, που ακολούθησε την εξάμηνη έκθεση του στο κρατικό μουσείο Tsaritsyno της Μόσχας υπό την αιγίδα των υπουργείων Τουρισμού και Πολιτισμού της Ελλάδος, καθώς και του  Υπουργείου Πολιτισμού της Μόσχας με τον αποκλειστικό επιμελητή (Curator) όλων των εκθέσεων του Νίκου Φλώρου Έλληνα Αριστοτέλη Καραντή και την  διευθύντρια οργάνωσης των εκθέσεων του Νίκου Φλώρου στη Ρωσία κα Julia Sysalova.
Julia Sysalova, Nikolay Burov, Nikos Floros, Irada Vovnenko, Aristotelis KarantisΤο έργο του Νίκου Φλώρου έκθεση συμβάλει στην σύσφιξη και ενίσχυση των ελληνορωσικών πολιτιστικών σχέσεων και αποτελεί τον καλύτερο προπομπό του επερχόμενου έτους ελληνορωσικής φιλίας το 2016. Ως αποτέλεσμα της Έκθεσης στο Ναό του Ισαάκ υπήρξε η συνάντηση του κυρίου Φλώρου με τον Πρόεδρο του Μουσείου κο. Nikolay Burov, ο οποίος υπογράμμισε, ότι ο Νίκος Φλώρος είναι ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης και μάλιστα σύγχρονος, τα έργα του οποίου παρουσιάστηκαν στο Ισαάκ. Εκφράζοντας ενδιαφέρον για περεταίρω συνεργασία, ο κος Burov επίσημα κάλεσε τον καλλιτέχνη να παρουσιάσει μια καινούργια έκθεση την άνοιξη του 2016 στο Ναό του Smolny.
Irada Vovnenko, Nikos Floros, Aristotelis Karantis, Julia Sysalova, Nikolay BurovΤο καλλιτεχνικό έργο του Νίκου Φλώρου έχει επανειλημμένα λάβει παγκόσμια αναγνώριση και διακρίσεις, ενώ έχει καλυφθεί από διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία (Itar-Tass, Fashion TV, Reuters, BBC, Sky News, ABC News, New York Times, Vogue, W, Associated Press, La Republica, International Wall Street, Getty images), και πολλά άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης, σ’ ολόκληρο τον πλανήτη. Στη Ρωσία οι εκθέσεις του Νίκου Φλώρου είχαν καλυφθεί από τα μεγαλύτερα ομοσπονδιακά κανάλια, όπως  Russia Today, Channel 1 Russia, TV Russia, TV Culture, REN TV, NTV κ.α., εφημερίδες και περιοδικά  όπως Glamour, Athens Courier, Rossiyskaya Gazeta, μεγαλύτερο ρωσικό πόρταλ για την Ελλάδα «Greek.ru» και πολλά άλλα. Από την Ελλάδα έχουν πάει οι δημοσιογράφοι του ANT1, Kathimerini.
 Η Έκθεση στο κρατικό μουσείο του καθεδρικού Ναού του Αγίου Ισαάκ πραγματοποιήθηκε υπό την υποστήριξη των Ελληνικών υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού, Αθλητισμού, του Γενικού Προξενείου Ελλάδος στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και της  Aegean Air company, Ambotis Tour και Renaissance Baltic/ Marriott Courtyard Hotels της Αγίας Πετρούπολης. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.