Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Θερινή ώρα από την Κυριακή 29 Μαρτίου, σήμερα 28, Μαρτίου, η «Ώρα...

Θερινή ώρα από την Κυριακή 29 Μαρτίου, σήμερα 28, Μαρτίου, η «Ώρα της Γης»

clockΑπό τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Μαρτίου 2015, ξεκινά η εφαρμογή του μέτρου της Θερινής Ώρας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στις 3 το πρωί της Κυριακής, οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή θα δείχνουν 4 το πρωί.
Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

Η ώρα της γης

Εν τω μεταξύ το Σάββατο 28 Μαρτίου, στις 20:30, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις «δυνάμεις» τους, στέλνοντας ένα πολύ ηχηρό μήνυμα ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη. Κι αυτό με μια απλή πράξη: κλείνοντας τα φώτα για μία ώρα.

Μια παγκόσμια πρωτοβουλία του WWF (World Wildlife Fund), που συμβολίζει ότι όλοι εμείς μπορούμε να δράσουμε για να προστατεύσουμε το περιβάλλον.

Η «Ώρα της Γης» απευθύνεται σε όλους: σε κάθε πολίτη, κάθε επιχείρηση, κάθε ανθρώπινη κοινότητα. Ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ και κάθε χρόνο έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση. Και φέτος, καλούμαστε να δράσουμε, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας και να συμμετάσχουμε ενεργά σε αυτή την πρωτοβουλία. Πασίγνωστες τοποθεσίες, μνημεία και κτίρια σε όλο τον πλανήτη θα σκοτεινιάσουν και φέτος. Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα και θα ενώσουν για μία ώρα τη «φωνή» τους για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.