Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ελενα Κουντουρά: Συντονισμό ενεργειών προκειμένου η χώρα μας να δεχθεί φέτος ακόμη...

Ελενα Κουντουρά: Συντονισμό ενεργειών προκειμένου η χώρα μας να δεχθεί φέτος ακόμη περισσότερους κινέζους επισκέπτες

Guantzu_Exhibition_Mar_2015Ιδιαίτερη έμφαση στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Κίνα δίνει η αναπληρώτρια υπουργός  Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.  Στο πλαίσιο αυτό η  κ. Κουντουρά  προχωρά σε συντονισμό ενεργειών προκειμένου η χώρα μας να δεχθεί φέτος ακόμη περισσότερους κινέζους επισκέπτες.

Με αφορμή τη διεθνή έκθεση τουρισμού GITF στη Γκουαντζού της Κίνας, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού συμμετείχε υπό τον Γενικό Γραμματέα κ. Πάνο Λειβαδά ο οποίος συναντήθηκε με σημαντικούς κινέζους τουριστικούς πράκτορες της νότιας Κίνας που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας, όπως την CTS και την CGZL και συζήτησε την συνεργασία μαζί τους.

Παράλληλα  παραχώρησε σειρά συνεντεύξεων σε Κινεζικά κλαδικά μέσα ενημέρωσης, όπως το Holiday MOOK Magazine & GITF Show Daily και το Travel Link Daily.

Στα πλαίσια της έκθεσης, διοργανώθηκε από το Γραφείο του ΕΟΤ στη Κίνα, ειδική εκδήλωση γνωριμίας με πάνω από 20 τοπικούς τουριστικούς πράκτορες, στην οποία παρουσιάστηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας από το Γραφείο ΕΟΤ, τους συνεκθέτες αλλά και από άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Οι στοχευμένες κινήσεις της υπουργού κυρίας Έλενας Κουντουρά  αποδίδουν τα πρώτα θετικά αποτέλεσμα καθώς μετά την πρώτη περυσινή  απ’ ευθείας αεροπορική σύνδεση Σαγκάης- Αθήνας, το 2015 θα ακολουθήσουν δύο πτήσεις, τόσο από Σαγκάη όσο και από Πεκίνο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για επιπλέον δύο. Μάλιστα σύμφωνα με τα  πρώτα στοιχεία για το 2015, η τουριστική κίνηση από Κίνα αναμένεται εξαιρετικά αυξημένη, σε σύγκριση με το 2013 και το 2014.

Ταυτόχρονα, ο ΕΟΤ Κίνας φέτος θα ξεκινήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων μέσω Διαδικτύου για το Ελληνικό τουριστικό προϊόν (“Webinars”), στο οποίο θα εκπαιδεύσει τα στελέχη των μεγαλύτερων πρακτορείων της Κίνας. Υπολογίζεται ότι πάνω από 1000 στελέχη θα παρακολουθήσουν τα Webinars του ΕΟΤ.

Τέλος, ο ΕΟΤ θα υποστηρίξει μία νέα κινεζική κινηματογραφική παραγωγή, τα “γυρίσματα” της οποίας θα πραγματοποιηθούν σχεδόν εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί συνέχεια της μεγάλης επιτυχίας της ταινίας “Beijing Love Story” που έσπασε τα κινεζικά ρεκόρ κινηματογραφικών εισπράξεων, και η οποία γυρίστηκε στη Σαντορίνη, πάλι με την υποστήριξη του ΕΟΤ και συνέβαλε αποφασιστικά στην κινεζική ζήτηση για τον συγκεκριμένο προορισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.