Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έρευνα με θέμα «Η σχέση Γαστρονομίας & Τουρισμού και τα χαρακτηριστικά των...

Έρευνα με θέμα «Η σχέση Γαστρονομίας & Τουρισμού και τα χαρακτηριστικά των γαστρο-τουριστών»

infographic_xinisΈρευνα με θέμα «Η σχέση Γαστρονομίας & Τουρισμού και τα χαρακτηριστικά των γαστρο-τουριστών» διεξήγαγαν οι σπουδαστές του τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας
synedrioΟ τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας, ανοίγοντας ουσιαστικά τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου Τουρισμού στο Δήμο Γλυφάδας, πραγματοποίησε προγραμματισμένο workshop στις 5 Μαρτίου 2015.

Το workshop φιλοξενήθηκε στο Roof Garden του ξενοδοχείου Ηρα, που αποτελεί ένα από τα κεντρικότερα ξενοδοχεία της Αθήνας, στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης.

Το workshop είχε ως θέμα του «Το προφίλ του Γαστρονομικού Τουρισμού και η σημασία του για την πόλη της Αθήνας»  και περιελάμβανε τρείς ενότητες με ισάριθμους εισηγητές οι οποίοι ανέλυσαν ξεχωριστά ο καθένας και μέσα από αντίστοιχες εισηγήσεις τις κάτωθι ενότητες :

• «Η σχέση Γαστρονομίας & Τουρισμού και τα χαρακτηριστικά των γαστρο-τουριστών» κα Ελβίρα Ιγγλέση ,υπεύθυνη τομέα Τουρισμού στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας 
• «Εφαρμογή τουριστικής έρευνας μέσα από την χρήση ερωτηματολογίου» κ. Γιώργος Γλαρός, καθηγητής στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ Γλυφάδας 
• «Ο πλούτος της Ελληνικής Γαστρονομίας» κ. Κωνσταντίνος Τσουκνίδας, Chef Kypriotis Maris Suites

Στη συνέχεια οι σπουδαστές της ειδικότητας Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας, κλήθηκαν να διαμορφώσουν ένα δομημένο ερωτηματολόγιο προκειμένου να ερευνήσουν το προφίλ του γαστρονομικού τουρισμού και τις απόψεις των τουριστών σχετικά με την ελληνική Γαστρονομία μέσα από προσωπικές συνεντεύξεις.

Τα ερωτηματολόγια απαντήθηκαν από τουρίστες στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου ομάδες σπουδαστών του Τομέα Τουρισμού είχαν την δυνατότητα να επικοινωνήσουν μαζί τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε μέσα από σχετική επεξεργασία των αποτελεσμάτων στην οποία προχώρησαν οι σπουδαστές κατά το κλείσιμο των εργασιών του workshop και τα αποτελέσματα της απεικονίζονται στο infographic.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.