Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συνδέεται με την ΕΥΔΑΠ η ΑΙΓΙΝΑ με υποθαλάσσιο αγωγό

Συνδέεται με την ΕΥΔΑΠ η ΑΙΓΙΝΑ με υποθαλάσσιο αγωγό

EginaΕγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέει την Αίγινα με το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΔΑΠ.

Το έργο, που θα καλυφθεί από πόρους της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 32.520.000 ευρώ (συμπ. ΦΠΑ), αναμένεται να δώσει οριστική λύση στο σημαντικό πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει το νησί εδώ και χρόνια.

Ο υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει συνολικά 14 χιλιόμετρα μήκος, θα ποντιστεί σε 95 μέτρα βάθος και θα τροφοδοτεί την Αίγινα με 25.000-30.000 κυβικά μέτρα ετησίως.

«Μετά από πολλά χρόνια ένα όνειρο, ένα καθολικό αίτημα όλων των Αιγινητών γίνεται πραγματικότητα» σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Π. Χατζηπέρος. Τόνισε επίσης, ότι «το συγκεκριμένο νησί ταλαιπωρείται εδώ και πολλά χρόνια από τη λειψυδρία και οι πολίτες πληρώνουν κάθε χρόνο 4-5 εκατομμύρια ευρώ για τη μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.