Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ματαιώνεται η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης μετά την απόφαση του ΣτΕ

Ματαιώνεται η επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης μετά την απόφαση του ΣτΕ

Celestyal Cruises

Asteras_VouliagmenisΜετά την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας η οποία έκρινε μη νόμιμη τη δημιουργία νέων μονοκατοικιών («καμπάνες») και την κατασκευή κτισμάτων στο αδόμητο τμήμα της χερσονήσου του Μικρού Καβουρίου, διαφοροποιούνται εν μέρει τα σχέδια της επένδυσης στον Αστέρα Βουλιαγμένης από την επενδυτική εταιρία, αραβικών και τουρκικών συμφερόντων. Η απόφαση ουσιαστικά «υποδεικνύει» στον επενδυτή να διαμορφώσει σχέδια condo hotel και όχι να κατασκευάσει πολυτελή σπίτια προς πώληση, θεωρώντας ότι ακόμη και η διαμόρφωση των υπαρχουσών καμπανών σε μονοκατοικία για πώληση δεν είναι νόμιμη.

Η διοίκηση της Αστήρ Παλάς ΑΕ με ανακοίνωση της αποσαφηνίζει ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, έχει ως συνέπεια την οριστική ματαίωση της σχετικής αναβλητικής αίρεσης, υπό την οποία τελεί η σύμβαση πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ προς το στρατηγικό επενδυτή Apollo Investment HoldCo προχώρησε σήμερα Παρασκευή η Διοίκηση της Αστήρ Παλάς ΑΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη του επενδυτικού κοινού τα εξής:

«Η Αστήρ Παλάς γνωστοποιεί ότι πληροφορήθηκε χθες τη δημοσίευση του με αριθμό 28/2015 Πρακτικού Επεξεργασίας του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, με το οποίο περατώθηκε η κανονιστική επεξεργασία του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) αναφορικά με την έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Με αυτό το Πρακτικό Επεξεργασίας απορρίπτεται το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο είχε προταθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας με πρόταση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η εταιρία μελετά το εν λόγω Πρακτικό Επεξεργασίας, προκειμένου να διαμορφώσει υπεύθυνη γνώμη για το ακριβές περιεχόμενό του. Πάντως, η απόρριψη του προαναφερθέντος σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος έχει ως συνέπεια την οριστική ματαίωση της σχετικής αναβλητικής αίρεσης, υπό την οποία -μεταξύ άλλων- τελεί η σύμβαση πώλησης πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας μας από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και το ΤΑΙΠΕΔ προς το Στρατηγικό Επενδυτή Apollo Investment HoldCo, και συνακόλουθα τη ματαίωση και της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, η οποία αποφασίστηκε κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων μας της 11ης Νοεμβρίου 2014.

Οι συνέπειες της απόρριψης του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος επί της σύμβασης πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρείας μας αφορούν στα συμβαλλόμενα στην εν λόγω σύμβαση μέρη, δηλαδή αφενός μεν την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, αφετέρου δε το ΤΑΙΠΕΔ.

Η εταιρεία θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό για οποιεσδήποτε σχετικές εξελίξεις περιέλθουν σε γνώση της».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.