Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανακοίνωση ΟΛΠ, σχετικά με ποικίλα δημοσιεύματα για πορίσματα ελέγχου

Ανακοίνωση ΟΛΠ, σχετικά με ποικίλα δημοσιεύματα για πορίσματα ελέγχου

OLP_ΟΛΠΣχετικά με ποικίλα δημοσιεύματα για πορίσματα ελέγχου επί έργων που εκτελέστηκαν κατά την περίοδο 2007 – 2009 και τα οποία πρώτος ο ΟΛΠ Α.Ε. έχει από το 2012 αποστείλει στις εισαγγελικές αρχές, γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Στον ΟΛΠ Α.Ε. ουδένα πόρισμα ελέγχου έχει παραδοθεί για τα αναγραφόμενα θέματα.
Όλα τα αναγραφόμενα αφορούν έργα, τα οποία εκτελέστηκαν την περίοδο 2007-2009, πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η σημερινή διοίκηση.
Αντιθέτως, η σημερινή διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. από το 2012, αφού κατοχύρωσε τις οικονομικές αξιώσεις του Οργανισμού, απέστειλε πρώτη τους σχετικούς φακέλους στις εισαγγελικές αρχές, για διερεύνηση τυχόν ευθυνών.
 Ο ΟΛΠ Α.Ε. από το 2013 έχει διατάξει ΕΔΕ κατά υπαλλήλων του, τους οποίους απομάκρυνε μάλιστα από τις θέσεις τους, μέχρι την ολοκλήρωση των εισαγγελικών ερευνών.
 Ουδεμία ζημία από τα αναγραφόμενα έργα έχει προκληθεί στον ΟΛΠ Α.Ε. Ο Οργανισμός υποχρέωσε τις εργολήπτριες εταιρείες με “Εξώδικες Αναγνωρίσεις Οφειλών” τις οποίες και προσυπέγραψαν, να επιστρέψουν αναδρομικά, έντοκα και με ΦΠΑ το σύνολο των απαιτήσεων του.
Όλοι οι χειρισμοί της διοίκησης του ΟΛΠ Α.Ε. έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. και τις Γενικές του Συνελεύσεις, με γνώμονα την πλήρη προστασία του δημόσιου συμφέροντος.
 Όλοι όσοι μέσα από διαρροές και εργολαβικές αντιδικίες θέλουν να προωθήσουν συμφέροντα, θα πρέπει να αναμένουν την πλήρη δικαστική διερεύνηση των καταγγελλομένων. Το ίδιο και όσοι νομίζουν ότι απαξιώνοντας τον Οργανισμό θα προωθήσουν πιο εύκολα πολιτικές πώλησης του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.