Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διασυλλογικός αγώνας “Αχαιος – Κύπελλο Φλόγα 2015”

Διασυλλογικός αγώνας “Αχαιος – Κύπελλο Φλόγα 2015”

Διασυλλογικός αγώνας “Αχαίος – Κύπελλο Φλόγα 2015”Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών διοργανώνει και φέτος, στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου, το διασυλλογικό ιστιοπλοϊκό αγώνα σκαφών τύπου optimist & laser ΑΧΑΙΟΣ – ΚΥΠΕΛΛΟ «ΦΛΟΓΑ» 2015, για αθλητές από 7-15 ετών και με συμμετοχές από ομίλους της περιφέρειας Νοτιοδυτικής Ελλάδας.

Πρόκειται για μια μεγάλη αθλητική γιορτή που έχει στόχο τη διάδοση του αθλήματος της ιστιοπλοΐας και την κοινωνική προσφορά καθώς το παράβολο συμμετοχής των αθλητών θα δοθεί εξ ολοκλήρου στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «ΦΛΟΓΑ».

Αχαίος – Κύπελλο Φλόγα 2015Η «ΦΛΟΓΑ» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς, στο Νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού με τη βοήθεια των γιατρών και των νοσηλευτών. Αυτό που οδήγησε τους γονείς να ιδρύσουν τη Φλόγα ήταν  η επιτακτική ανάγκη για βελτίωση της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας των παιδιών τους.

Σήμερα η «ΦΛΟΓΑ» είναι Πανελλήνιος Σύλλογος και αγκαλιάζει τις 5000 περίπου οικογένειες παιδιών με καρκίνο απ όλη την Ελλάδα. Έχει αναπτύξει παραρτήματα στις μεγαλύτερες περιφέρειες της χώρας. Με την εθελοντική συμμετοχή των ίδιων των γονιών και επιλεγμένων φίλων, που στελεχώνουν το Δ.Σ. η «ΦΛΟΓΑ» διεκδικεί τα δικαιώματα των παιδιών που αγωνίζονται για την υγεία και τη ζωή τους.

Η «ΦΛΟΓΑ» μεταξύ άλλων:

Παρεμβαίνει στις διοικήσεις των νοσοκομείων και στην Πολιτεία, ώστε να διατεθούν οι αναγκαίοι χώροι στα ειδικά τμήματα που νοσηλεύονται τα παιδιά με καρκίνο, να εξασφαλιστούν συνθήκες κατάλληλες για τη μακρόχρονη νοσηλεία και γενικότερη φροντίδα των παιδιών, να αποκτήσουν σύγχρονο εξοπλισμό και μεθόδους θεραπείας. Σε συνεργασία με τις διοικήσεις η «ΦΛΟΓΑ» σχεδιάζει τη διαμόρφωση των χώρων νοσηλείας, προσφέροντας υπηρεσίες, εργασία και χρήματα.

Στα πλαίσια βελτίωσης της ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας, δημιούργησε το «Σπίτι των παιδιών της», κοντά στα παιδιατρικά νοσοκομεία των Αθηνών, όπου διαμένουν δωρεάν οι γονείς με τα παιδιά τους για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία. Στο συγκεκριμένο χώρο λειτουργεί σχολείο, από το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου τα νοσούντα παιδιά να μην μένουν πίσω στην εκπαίδευσή τους.

Έχει εξοπλίσει με υπερσύγχρονα μηχανήματα τα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας, αλλά και της περιφέρειας όπου υπάρχει ανάγκη. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου ακτινοθεραπευτικού τμήματος, μοναδικό σε όλη την Ελλάδα, στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Διαθέτει αυτοκίνητο για τη μεταφορά των παιδιών και την παροχή κατ οίκον νοσηλείας.

Διατηρεί κοινωνικό ταμείο, το οποίο δημιουργήθηκε και συντηρείται από δωρεές και χορηγίες, για να καλύπτει έκτακτες δαπάνες νοσηλείας και εξετάσεων, δαπάνες διαβίωσης και μετακίνησης ορισμένων οικογενειών που έχουν ανάγκη άμεσης στήριξης.

Οργανώνει εκδηλώσεις για τα παιδιά με καρκίνο σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με κύριο σκοπό την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας, τη συμβολή της στην εθελοντική αιμοδοσία και στη δωρεά μυελού των οστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.