Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Φεστιβάλ Αθηνών είναι και πάλι η μεγάλη γιορτή της πόλης

Το Φεστιβάλ Αθηνών είναι και πάλι η μεγάλη γιορτή της πόλης

Athens_Festival_18-2-2015«Το Φεστιβάλ Αθηνών είναι και πάλι η μεγάλη γιορτή της πόλης. Συνετέλεσε σε αυτό η θητεία του Γιώργου Λούκου και των συνεργατών του, που ανέδειξαν όχι μόνο τους καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και τις εντόπιες πρωτοποριακές δυνάμεις και πρόβαλαν τα σύγχρονα διεθνή ρεύματα παράλληλα με τις ξένες διοργανώσεις. Που ελάμπρυναν το Ηρώδειο, αλλά και ζωντάνεψαν τη σκοτεινή Πειραιώς».

Με αυτά τα λόγια ο αν. Υπουργός Πολιτισμού κ. Νίκος Ξυδάκης χαιρέτησε την παρουσίαση του προγράμματος του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, από τον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Λούκο, σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη. Ο κ. Ξυδάκης πρόσθεσε ότι το Φεστιβάλ μπορεί και πρέπει να επεκταθεί με συγκεκριμένες παραστάσεις του και εκτός Αθηνών, «αρχαία θέατρα αλλά και εγκαταλειμμένους βιομηχανικούς χώρους επαρχιακών πόλεων, παντού όπου κατοικούν Ελληνες, παντού όπου κατοικούν μνήμες».

Και κάλεσε την παρισταμένη Περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γιώργο Καμίνη να συμβάλουν στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους σε μια «άνοιξη πολιτισμού, σε μια σύγχρονη ελληνική ταυτότητα που παράγει συμβολικό και φυσικό κεφάλαιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.