Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα

Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα

karnavali-620x320Στην κορύφωσή του οδεύει το Πατρινό Καρναβάλι 2015 με τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου 21ης Φεβρουαρίου και τη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής 22ης Φεβρουαρίου, που θα εκτοξεύσουν το κέφι και τον ενθουσιασμό στα ύψη. Πρόκειται για την πιο ξεχωριστή στιγμή του Πατρινού Καρναβαλιού, που γίνεται το επίκεντρο του ενδιαφέροντος για ντόπιους και επισκέπτες μεταμορφώνοντας την πόλη σε ατέλειωτο πεδίο χαράς και διασκέδασης.

Για τις παρελάσεις έχουν δηλώσει συμμετοχή 141 πληρώματα, που αποτελούνται από 35.000 καρναβαλιστές. Πολλά από τα πληρώματα θα συνοδεύονται από δικά τους άρματα και κατασκευές.

Στη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου πρωταγωνιστές είναι τα πληρώματα του Κρυμμένου Θησαυρού, που διαδέχονται τα άρματα του Δήμου.  Οι φωτισμοί, η γρήγορη ροή, τα χρώματα, ο αυθορμητισμός και το κέφι συνδυάζονται δίνοντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα, που δίνει λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του Σαββάτου. Οι συμμετέχοντες και οι θεατές εμπλέκονται μετά το τέλος της σε ένα ατέλειωτο πανηγύρι, που συνεχίζεται όλη τη νύχτα στους δρόμους και στα κέντρα διασκέδασης της καρναβαλικής πρωτεύουσας.

Η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής είναι η αποκορύφωση του καρναβαλικού κεφιού, της ευρηματικότητας, της δημιουργίας, της νεανικής ορμής  και της έμπνευσης, που πλημμυρίζει σαν χείμαρρος τους δρόμους συντονίζοντας την πόλη όλη στους παλμούς της.

Οι παρελάσεις ακολουθούν την οδό Κορίνθου και έχουν ως αφετηρία το ύψος της οδού Παπαφλέσσα. Η νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου θα αρχίσει στις 6μμ και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κολοκοτρώνη και η μεγάλη παρέλαση της Κυριακής θα αρχίσει στις 2μμ. και θα καταλήξει στο ύψος της οδού Κιλκίς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.