Home Αεροπορικά Νέα Η Airbus ξεπερνά τους στόχους του 2014 και προετοιμάζεται για το μέλλον

Η Airbus ξεπερνά τους στόχους του 2014 και προετοιμάζεται για το μέλλον

• Η σταδιακά αυξανόμενη καινοτομία επιβεβαιώνεται απο την εμπορική επιτυχία τωνA320neo & A330neo • Υψηλοί αριθμοί στις παραδόσεις αεροσκαφών Ευρείας Ατράκτου • Το νέο ρεκόρ 6,386 υπο αναμονή παράδοσης αεροσκαφών επιβεβαιώνει τη μακρόχρονη προοπτική της Airbus’

Airbus A320neo

Η Airbus κατάφερε να ξεπεράσει τους στόχους της για το 2014, επιτυγχάνοντας νέο ρεκόρ 629 παραδόσεων αεροσκαφών για 89 πελάτες εκ των οποίων 8 νέοι και οι οποίες πιο  αναλυτικά αφορούν, 490 αεροσκάφη της οικογένειας A320 , 108 A330, 30 A380 και το πρώτο A350 XWB. Το παραγωγικό αυτό επίτευγμα επιβεβαιώνει ότι η παράδοση αεροσκαφών της Airbus για το 2014 κινήθηκε αυξητικά για 13η συνεχή χρονιά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του 2013.

Η Airbus επέτυχε επίσης 1,456 παραγγελίες από 67 πελάτες (εκ των οποίων 14 νέοι) – η δεύτερη καλύτερη χρονιά όλων των εποχών, και οι οποίες πιο  αναλυτικά αφορούν  1,321 αεροσκάφη μονού διαδρόμου και 135 Ευρείας Ατράκτου. Ως αποτέλεσμα εως το τέλος του έτους , ο αριθμός των υπό παράδοση αεροσκαφών ανήλθε σε νέο ρεκόρ των  6,386 αεροσκαφών αξίας US$ 919.3 δις. σε τιμές τιμοκαταλόγου.

Στη λήξη  του 2014, η Airbus έλεγχε περισσότερο από 50% μερίδιο αγοράς για αεροσκάφη περισσοτέρων των 100 θέσεων. Ανάμεσα στα σημαντικά επιτεύγματα πωλήσεων ήταν η επιτυχία του A330neo που προσέλκυσε  120 επιβεβαιώσεις μόλις 6 μήνες μετά το λανσάρισμα του. Ακόμη ένα σημαντικό εμπορικό στοιχείο υπήρξε η απόφαση της Delta να επιλέξει το A330neo για τα υπερατλαντικά δρομολόγια της και το A350 για τις πτήσεις της πάνω απο τον Ειρηνικό. Το τρίτο σημαντικό στοιχείο του 2014 ήταν η διαρκώς ενισχυόμενη δημοφιλία του τύπου A320neo and ceo που απο κοινού προσέλκυσαν σημαντικό αριθμό παραγγελιών ειδικά απο τις εταιρίες leasing  αεροσκαφών.

Απο άποψη παραγωγής το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς ήταν η ολοκλήρωση των δοκιμών και της πιστοποιήσης του Α350 XWB  και η εντός χρόνου παράδοση του πρώτου αεροσκάφους στη Qatar Airways. Επίσης επιτύχαμε το στόχο παράδοσης  30 A380 ενώ καλωσορίσαμε τις Asiana, Qatar Airways και Etihad στις εταιρίες που ενέταξαν το αεροσκάφος ναυαρχίδα. Και καθώς η ανάπτυξη του προγράμματος του A330neo αποκτά momentum, το πολύ δημοφιλές A330ceo συνεχίζει να αποκτά πλεονέκτημα απο την δέσμευση μας στη σταδιακά αυξανόμενη καινοτομία. Στο μεταξύ το πρόγραμμα του A320neo προχωρά εντός του καθορισμένου πλαισίου σε συνέχεια της πρώτης πτήσης του τον Σεπτεμβριο του  2014, οδεύοντας για πιστοποιήση το τρίτο τρίμηνο και πρώτες παραδόσεις το τέταρτο τρίμηνο του έτους.

“ Το 2014 ήταν μια εξαιρετική χρονιά και οι ομάδες στην Airbus όχι μόνο πέτυχαν τους στόχους αλλά και τους ξεπέρασαν” δήλωσε ο Fabrice Brégier, President and CEO της Airbus. “Η Airbus επίσης έκανε σημαντική πρόοδο προς την κατεύθυνση της πιο απλής ταχύτερης και πιο ευέλικτης εταιρίας ενώ παράλληλα η στρατηγική μας της σταδιακά αυξανόμενης καινοτομίας συνεισφέρει στην ενίσχυση της ηγετικής μας θέσης σε όλες τις κατηγορίες της αγοράς.”

Η Airbus είναι η ηγετική παγκοσμίως  εταιρία στην κατασκευή επιβατικών αεροσκαφών, χωρητικότητας από  100 έως και περισσοτέρων από 500 θέσεων. Η Airbus έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει παραγωγικές εγκαταστάσεις σε Γαλλία , Γερμανία,Ηνωμένο Βασίλειο,και Ισπανία, και θυγατρικές στις ΗΠΑ , Ινδία , Ιαπωνία και στη Μ. Ανατολή. Επιπρόσθετα προσφέρει το υψηλότερο επίπεδο υποστήριξης πελατών και εκπαίδευσης μέσω ενός εκτεταμένου διεθνούς δικτύου.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.