Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Δέκα θα είναι τα Υπουργεία της νέας Κυβέρνησης

Δέκα θα είναι τα Υπουργεία της νέας Κυβέρνησης

Σύμφωνα με πληροφορίες και βάσει του Προεδρικού Διατάγματος που προωθήθηκε στο ΣτΕ, θα υπάρχουν δέκα Υπουργεία, καθώς δημιουργούνται τέσσερα υπέρ-υπουργεία, δύο υπουργεία μετονομάζονται κι άλλα τέσσερα μένουν ως έχουν.
 
Επανέρχεται και πάλι το υπουργείο Οικονομίας ανεξάρτητο από το υπουργείο Οικονομικών, και ως Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του τέως υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του υπουργείου Τουρισμού και του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Επίσης δημιουργείται το Υπουργείο Εσωτερικών στο οποίο θα υπάγονται οι αρμοδιότητες των υπουργείων Εσωτερικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και του Μακεδονίας Θράκης.
 
Δημιουργείται το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του ΥΠΕΚΑ του Αγροτικής Ανάπτυξης και την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας που ήταν στην εποπτεία υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
 
Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο οποίο συγχωνεύονται τα υπουργεία Πολιτισμού Αθλητισμού και Παιδείας.

Στο Προεδρικό Διάταγμα προβλέπειται και η μετονομασία δύο υπουργείων:
-το Υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (κια μεταφέρεται σε αυτό ηη Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων από το Υπουργείο Εργασίας).
-το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
 
Τα υπόλοιπα τέσσερα Υπουργεία μένουν ως έχουν: Εξωτερικών, Εθνικής Αμυνας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.