Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έκθεση φωτογραφίας “Μέσα από την πέτρα” του Algis Kemezys στο καφέ του...

Έκθεση φωτογραφίας “Μέσα από την πέτρα” του Algis Kemezys στο καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

l_15579Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, θέλοντας να είναι ενεργό κομμάτι της κοινωνίας και να λειτουργεί ως αγορά ιδεών και εστία πνευματικών αναζητήσεων, φιλοξενεί σε τακτά χρονικά διαστήματα στους χώρους του Καφέ εκθέσεις σύγχρονης τέχνης.

l_15580 Με αυτόν τον τρόπο δίνει βήμα διαλόγου σε καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και τις διαδρομές τους στον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα συμπληρώνει τη μουσειακή εμπειρία των επισκεπτών, προσφέροντας εικαστικά ερεθίσματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, τον άνθρωπο και τα τέχνεργά του.

Με τη φιλοξενία σύγχρονων μορφών καλλιτεχνικής έκφρασης, εικαστικής, όπως αυτή, αλλά και θεάτρου, μουσικής, λόγου και χορού στους πολυδύναμους χώρους του, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επιθυμεί να συμβάλλει στην αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου, λειτουργώντας ως πόλος έλξης των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης.

Στο πλαίσιο αυτό παρουσιάζεται από τις 19 Ιανουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου 2015 στο Καφέ του Μουσείου, η έκθεση φωτογραφίας του Algis Kemezys με τίτλο «Μέσα από την πέτρα». Στα έργα του παρουσιάζονται σύνθετες εικόνες με κεντρικό θέμα εμβληματικά αρχαία ελληνικά γλυπτά, πολλά από τα οποία εκτίθενται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ο καλλιτέχνης έχει την έδρα του στον Καναδά, αλλά δραστηριοποιείται και σε άλλες χώρες, με ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό του, καθώς και βραβεύσεις ντοκιμαντέρ.

Εγκαίνια: Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, ώρα 18:00
Διάρκεια: 19/1-15/3/2015
Διεύθυνση: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44, Αθήνα 10682
Ωράριο: Δευτέρα 13.00-20.00
Τρίτη-Κυριακή 09:00-16:00
Η είσοδος για το Καφέ είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες: www.namuseum.gr , Τηλ. 2132144891 & 213 2144837

Με την υποστήριξη της πρεσβείας του Καναδά

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.