Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Οι ξένοι τουρίστες συνεχίζουν να επιλέγουν Ελλάδα

Οι ξένοι τουρίστες συνεχίζουν να επιλέγουν Ελλάδα

Celestyal Cruises

Elstat_pinakas_1Σημαντική αύξηση της τάξεως του 22,2% σημείωσαν οι αφίξεις των τουριστών στην Ελλάδα το 9μηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας συνόρων που διενεργεί η Τράπεζα της Ελλάδος και δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ.

Αναλυτικότερα, οι αφίξεις από την Ευρώπη, στην οποία αναλογεί το μεγαλύτερο μερίδιο των αφίξεων (89,0%), παρουσίασαν την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014 αύξηση 22,6%, έναντι της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013, ενώ τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέγραψαν αύξηση 23,0%.

Συγκεκριμένα αύξηση των αφίξεων παρατηρείται από την πλειονότητα των Χωρών της Ευρώπης. Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται, από τη Βουλγαρία (99,0%), τη Γαλλία (26,9%), το Ηνωμένο Βασίλειο (14,5%), τη Ρουμανία (95,6%), τη Σερβία (28,2%), την Πολωνία (51,4%) και την Γερμανία (7,1%). Μείωση παρατηρείται από ορισμένες μόνο χώρες της Ευρώπης η οποία δεν είναι σημαντική (Πίνακας 1) με μεγαλύτερη μείωση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, από τη Ρωσία (-4,0%) και τη Σουηδία (-7,4%). Αύξηση των αφίξεων παρατηρείται και από τις υπόλοιπες ηπείρους. Σημαντική αύξηση των αφίξεων, σε απόλυτες τιμές, παρατηρείται από την Ασία με μεγάλη συμβολή αφίξεων από την Τουρκία (4,2%) και από την Αμερική με μεγάλη συμβολή από τις ΗΠΑ (2,6%).

elstat_pinakas_2 Αναφορικά με το μέσο μεταφοράς και το σταθμό εισόδου, κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, παρατηρείται ότι οι περισσότερες αφίξεις έγιναν αεροπορικώς και οδικώς. Όσον αφορά στις αφίξεις αεροπορικώς, το αεροδρόμιο των Αθηνών συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης (13,9%) και ακολουθούν τα αεροδρόμια του Ηρακλείου (11,9%) και της Ρόδου (9,0%). Οι κύριοι σταθμοί εισόδου που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό κίνησης, οδικώς, είναι οι Εύζωνοι (10,2%) και ο Προμαχώνας (5,9%).
Από τα στοιχεία της Έρευνας Συνόρων που διενεργεί η ΤτΕ προκύπτει ότι, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2014, οι αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό αυξήθηκαν κατά 22,2%, σε σύγκριση με αυτές της αντίστοιχης περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013.
Σε ό,τι αφορά στην κατανομή των αφίξεων μη κατοίκων κατά χώρα προέλευσης, τη μεγαλύτερη συμμετοχή για τις χώρες της Ευρώπης κατέχει η Γερμανία (10,7%) και ακολουθούν το Ηνωμένο Βασίλειο (9,5%), η Γαλλία (6,9%), η Ρωσία (6,1%) και η Βουλγαρία (5,4%).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.