Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κύπρος: Δωρεάν εκπαίδευση ανέργων για τουριστικά επαγγέλματα

Κύπρος: Δωρεάν εκπαίδευση ανέργων για τουριστικά επαγγέλματα

Από τις 15 Ιανουαρίου ξεκινάει το πρόγραμμα από την ΕΤΑΛ

students

Την ευκαιρία σε άνεργους νέους και νέες να καταρτιστούν σε επαγγέλματα της επισιτιστικής και ξενοδοχειακής βιομηχανίας, με στόχο την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση, δίνει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού, μέσα από τη δωρεάν συμμετοχή στο “Πρόγραμμα Κατάρτισης Άνεργων Νέων στη Φιλοξενία”, που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια της ΕΤΑΛ, Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου, το πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία της Εταιρείας στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς και η συμμετοχή σε αυτό είναι εντελώς δωρεάν.

Πρόσθεσε ότι οι πρώτες ομάδες εκπαιδευόμενων έχουν ήδη επιλεγεί και η έναρξη των μαθημάτων – που αφορούν τα επαγγέλματα του βοηθού μάγειρα ή τραπεζοκόμου/βοηθού μπαρ –  θα γίνει μεθαύριο Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία θα δοθεί και σχετική διάσκεψη Τύπου.

Τα προγράμματα θα εφαρμοστούν από το εκπαιδευτικό Κέντρο Innovative Hospitality Education στις εγκαταστάσεις του Columbia Plaza, ενώ με την ολοκλήρωση της σειράς μαθημάτων, τα οποία περιλαμβάνουν θεωρητική και πρακτική εξάσκηση, περί τα τέλη Μαρτίου, θα δοθεί στους συμμετέχοντες δίπλωμα παρακολούθησης.

Η Μαρία Στυλιανού Μιχαηλίδου είπε ακόμη πως η δράση αυτή, μεταξύ άλλων, στόχο έχει την αναβάθμιση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στην επισιτιστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λεμεσού, την υποστήριξη των μελών της ΕΤΑΛ με τη διοχέτευση καταρτισμένου προσωπικού στους συγκεκριμένους τομείς και τη συνεισφορά στην καταπολέμηση της ανεργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.