Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βιέννης: Θεαματική η αύξηση των κρατήσεων

Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βιέννης: Θεαματική η αύξηση των κρατήσεων

Celestyal Cruises

Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βιέννης (15 – 18.01.2015)
Με θεαματική αύξηση των κρατήσεων (+37%) ξεκινά η τουριστική χρονιά 2015
Η Ελλάδα επανέρχεται στην κορυφή και ακολουθούν Ισπανία και Τουρκία

Wien_international_fair_holidays_2015

Στην κορυφή των πλέον προσφιλών θερινών προορισμών για τους Αυστριακούς περνά πλέον η Ελλάδα,  με μερίδιο αγοράς 12,7 %, αφήνοντας πίσω της την Ισπανία (10,2%) και την Τουρκία (9,9%) , η οποία μάλιστα ξεκίνησε με αρνητικό πρόσημο.

Το θεαματικό ξεκίνημα της Ελλάδας, στο οποίο γίνεται σήμερα ευρεία αναφορά απο τα αυστριακά ΜΜΕ, αναμένεται να συνεχισθεί καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Martin Bachlechner, CEO του ομίλου Ruefa – Verkehrsbüro Group, της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας, κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου ενόψει της έναρξης της Διεθνούς τουριστικής Έκθεσης της Βιέννης –  της μεγαλύτερης και σημαντικότερης της Κεντρικής Ευρώπης.
Ο κ. Bachlechner – παρουσίασε όπως κάθε χρονιά την πορεία των κρατήσεων και την στατιστική μελέτη ως προς τα κίνητρα και τις επικρατούσες τάσεις διακοπών των Αυστριακών για την τρέχουσα χρονιά.
Την έρευνα „Ruefa Reisekompass“ πραγματοποίησε για λογαριαμσό της  Ruefa το Ινστιτούτο Ερευνών „Karmasin – Institut für Motivforschung“
Η επιθυμία για την πραγματοποίηση διακοπών ανέρχεται σε 90% (83% 2014) ενώ ποσοστό πάνω από 50% σχεδιάζει να πραγματοποιήσει διακοπές περισσότερο απο μια φορά.  Ο χρόνος διακοπών αυξάνεται όπως επίσης και το μέγεθος της δαπάνης (22% πάνω απο 2.000€)
Οι διακοπές αναψυχής (ήλιος – θάλασσα) αποτελούν το σημαντικότερο κίνητρο (54%) ενώ ακολουθούν διακοπές ευεξίας και υγείας (36%), τα ταξίδια πόλεων με 35% και τα πολιτιστικά ταξίδια με 22% (10% 2014) .
Σημειώνεται ότι ποσοστό 35% θα ευρύνει το χρονικό διάστημα παραμονής ξεκινώντας απο 8 έως 14 ημέρες ενώ το ένα πέμπτο θα κλείσει διακοπές για διάστημα απο 15 έως 21 ημέρες.
Η θετική πορεία της Ελλάδας επιβεβαιώθηκε κατά τις χθεσινές συναντήσεις που είχαν τα στελέχη του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης με το σύνολο των Tour Operator αλλά και τους διευθυντές των αεροπορικών εταιρειών, οι οποίες όπως έχουμε ήδη αναφέρει έχουν προβεί σε αύξηση των αεροπορικών θέσεων και της συχνότητας πτήσεων προς τους 22 ελληνικούς προορισμούς που συνδέονται με αυστριακά αεροδρόμια.
Ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίαζεται και απο τα αυστριακά ΜΜΕ. Το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης πρόκειται να διοργανώσει τουλάχιστον 7 πολυμελή ταξίδια δημοσιογράφων σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες και τη στήριξη Περιφερειών και Δήμων της χώρας μας για την καλύτερη δυνατή προβολή γνωστών και άγνωστων στο ευρύ κοινό προορισμών και νησιών αλλά και ειδικών μορφών τουρισμού στοχεύοντας στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Η παρουσία της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα δυναμική με καθημερινές εκδηλώσεις και παρουσίασεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.