Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά GOLDAIR GROUP OF COMPANIES: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 2014

GOLDAIR GROUP OF COMPANIES: ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 2014

Goldair Group of Companies: Αύξηση του μεριδίου της αγοράς, σε Handling και Logistics, εξαγωγή τεχνογνωσίας, ενίσχυση της θέσης της στο κομμάτι MICE, με περισσότερο από 3.000 εργαζομένους στην Ελλάδα και 700 στο εξωτερικό.

logo_goldair_group

Το 2014 ήταν η χρονιά που ο ελληνικός τουρισμός έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιστροφή της πτωτικής πορείας της χώρας μας, εξαιτίας της παρατεταμένης κρίσης, δείχνοντας σταθεροποιητικές τάσεις της οικονομίας σε αρκετούς τομείς με κύριο άξονα το τουριστικό προϊόν. Σε αυτά τα πλαίσια, το τρέχον έτος σηματοδότησε για τον όμιλο εταιρειών Goldair, μια χρονιά με αρκετές και σημαντικές εξελίξεις σε επιχειρηματικές συμφωνίες τόσο στον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης και τουρισμού, όσο και στον κλάδο των Διεθνών Μεταφορών & Logistics.

Επίγεια εξυπηρέτηση αεροδρομίων
Η Goldair Handling το 2014 αύξησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το μερίδιο αγοράς στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών κατακτώντας ένα μερίδιο αγοράς που φτάνει το 70%, εξυπηρέτησε συνολικά 36% περισσότερες πτήσεις, και πέτυχε αύξηση της κερδοφορίας, με αύξηση τζίρου 15%. Προχώρησε δε, σε επενδύσεις σε εξοπλισμό μηχανημάτων ύψους 2εκ. Ευρώ με μεγάλο ποσοστό να αφορά κάλυψη αναγκών για την εξυπηρέτηση επιβατών ΑΜΕΑ στα περιφερειακά αεροδρόμια. 

Παράλληλα με την επέκταση συμβολαίων συνεργασίας με υπάρχοντες σημαντικούς πελάτες, υπογράφηκαν νέες συμφωνίες με σημαντικές αεροπορικές εταιρείας, μεταξύ των οποίων, Air Armenia Air Malta, Ellinair, Eurolot, GulfAir, Monarch, Singapore Airlines. Η εταιρεία προχώρησε σε προσλήψεις αυξάνοντας το δυναμικό της με 450 μόνιμες νέες θέσεις εργασίας ενισχύοντας σημαντικά την ηλικιακή κατηγορία 23-35ετών που αγγίζει και τα πιο υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Σε διεθνές επίπεδο, η Goldair Handling, ως ιδρυτικό μέλος της πανευρωπαϊκής συμμαχίας ground.net, ενίσχυσε την παρουσία της στην Eυρωπαϊκή αλλά και παγκόσμια αγορά Handling, προσφέροντας μέσω της συμμαχίας ένα δίκτυο 34 αεροδρομίων όπου προσφέρονται στις αεροπορικές εταιρείες ομοιογενείς υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης.

Τα ιδρυτικά μέλη της ground.net είναι η Goldair Handling, η Aeroground Munich και η AAS Zurich, ενώ αναμένονται 3 νέα μέλη μέχρι το καλοκαίρι του 2015, τα οποία θα προσθέσουν 15 ακόμα αεροδρόμια στο δίκτυο της συμμαχίας. Μέσα στο 2014, η Goldair Handling επέκτεινε τις δραστηριότητες της και στο αεροδρόμιο Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, υπογράφοντας 6ετή συμφωνία με την εταιρεία ICAS για θέματα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών και commercial & operational management σχετικά με την πλήρη δραστηριοποίηση της εταιρείας ως δεύτερος φορέας εξυπηρέτησης κατόπιν της κατάργησης του εκεί μονοπωλίου.

Τέλος, η Goldair Handling συμμετέχει σε διεθνές consortium με σκοπό την παροχή υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης σε 3 αεροδρόμια της Σ.Αραβίας, στις πόλεις Jeddah, Riyadh και Dammam. Η εταιρεία συνεχίζει παράλληλα την παρουσία της στο εξωτερικό, στην Κύπρο (Λάρνακα, Πάφος), & Βουλγαρία  (Σόφια & Μπουργκάς) ενώ μέσα στον Ιούλιο του 2014 πήρε την άδεια λειτουργίας και στο 3ο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας, το αεροδρόμιο της Βάρνας.

Στο πελατολόγιο της Goldair Handling Bulgaria προστέθηκαν οι Air Malta, Flydubai, Germania, Smartlynx, Tarom, Yamal ενώ νέα συμβόλαια υπογράφτηκαν για την Κύπρο με τις Siberia/S7, Qatar Airways και Wizz Air. Με την σημερινή δομή του δικτύου και πελατολογίου, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε συνολικά 31 αεροδρόμια, απασχολεί 2.000 μόνιμους και 500 εποχικούς εργαζόμενους στην Ελλάδα και 700 εργαζόμενους στο εξωτερικό, ενώ το 2014 αναμένεται να εξυπηρετήσει περισσότερες από 100.000 πτήσεις,  20εκ. επιβάτες και 33χιλ. τόνους εμπορευμάτων.  

Διεθνείς Μεταφορές Εμπορευμάτων & Logistics
Η Goldair Cargo, για μία ακόμη χρονιά συνέχισε την σταθερά ανοδική της πορεία, πετυχαίνοντας αύξηση του μεταφερόμενου φορτίου σε ποσοστό 13% και αύξηση του κύκλου εργασιών της σε ποσοστό που αγγίζει το 5%, διατηρώντας παράλληλα όλες τις θέσεις εργασίας.

Σημαντική κίνηση της εταιρείας το 2014 ήταν η κατάθεση πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη του εμπορευματικού κέντρου στο Θριάσιο Πεδίο, έργο που αναμένεται να αποτελέσει πυλώνα για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας, αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως διαμετακομιστικό κέντρο για την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τέλος, κομβικό σημείο αναφοράς για την εταιρεία, αποτέλεσε η επίτευξη συμφωνίας με την κρατική Αυστριακή εταιρεία σιδηροδρόμων Rail Cargo Logistics Austria, για την δημιουργία κοινής εταιρείας παροχής υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευμάτων με τραίνο, με διακριτικό τίτλο “Rail Cargo Logistics – Goldair”.

Η νέα εταιρεία, έχει προγραμματίσει για το 2015, να πραγματοποιήσει συνολικές επενδύσεις ύψους 6εκ. Ευρώ για την ανάπτυξή της στον τομέα των σιδηροδρομικών εμπορευματικών μεταφορών, δημιουργώντας ένα δίκτυο διανομής που θα ενώνει όλες τις χώρες μεταξύ Βόρειας Θάλασσας, Μαύρης Θάλασσας και Μεσογείου.

Αντιπροσώπευση αεροπορικών εταιρειών & Τουρισμός
Από τον Ιούλιο του 2014, η Goldair ανέλαβε την αντιπροσώπευση της Air Astana (εθνικός μεταφορέας της Δημοκρατίας του Καζακστάν) στην Ελλάδα ενώ συνολικά αντιπροσωπεύει περισσότερες από 25 ξένες αεροπορικές εταιρείες τόσο για τη μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων.

Η Goldair Tourism ενισχύει συνεχώς την θέση της στο κομμάτι MICE (Meetings, Incentives, Congresses, Events) και το 2014 η εταιρεία κατάφερε να διευρύνει το πελατολόγιό της, πέρα από τον φαρμακευτικό κλάδο που εξυπηρετούσε κατά παράδοση, με μια πιο ενεργή προσέγγιση σε όλους τους κλάδους επιχειρήσεων, δεχόμενη ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση τόσο από μεγάλες βιομηχανίες και εμπορικές εταιρείες όσο και από τραπεζικά ιδρύματα.

Στα πλαίσια της δημιουργίας νέων τμημάτων – δραστηριοτήτων, η εταιρεία έχει αναπτύξει το τμήμα της Ναυτιλίας που έχει σταθερά ανοδική πορεία και από τον Ιανουάριο του 2014 το τμήμα του Ιατρικού Τουρισμού το οποίο αναμένεται να εξελιχθεί πλήρως, σε συνεργασία με το νέο φορέα ανάπτυξης αυτού του τουριστικού τομέα, την ΕΛΙΤΟΥΡ, της οποίας η Goldair Tourism αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

Η Goldair Congress διοργάνωσε μια πλειάδα ιατρικών ημερίδων και συνεδρίων, Πανελλήνιων και Πανευρωπαϊκών, μεταξύ των οποίων το 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Διαιτολογίας με 1.500 συμμετέχοντες και το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οπτικών Οπτομετρών και ταυτόχρονη διεξαγωγή της 17ης έκθεσης HELMO οπτικών ειδών με 1400 συμμετέχοντες.

Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Η Goldeco δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη, υλοποίηση και διαχείριση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εστιάζοντας, στην ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια καθώς και στις μονάδες παραγωγής βιοαερίου,  συμβάλλοντας ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος.  

Η Goldeco διαθέτει ένα διαφοροποιημένο  χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ με συνολική ισχύ 4.5 MW, ξεκινώντας από ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 1 MW, που κατασκεύασε και λειτουργεί εδώ και 3 χρονιά, προετοιμάζει για το 2015 την κατασκευή ενός υδροηλεκτρικού έργου στο Νομό Σερρών,  ισχύος 2MW και παράλληλα αναπτύσσει ήδη, μια μονάδα βιοαερίου στο Νομό Τρικάλων  ισχύος 1,5MW.

Η εταιρεία, παρέχει παράλληλα συμβουλευτικές υπηρεσίες προς τρίτους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να επενδύσουν σε έργα ΑΠΕ.

Σήμερα ο όμιλος Goldair απασχολεί στην Ελλάδα περισσότερο από 3.000 εργαζομένους ενώ στο εξωτερικό 700 άτομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.