Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τατούλης: Επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, ώστε να ενισχυθεί η...

Τατούλης: Επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία

Petros_TatoulisΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η επέκταση του προαστιακού στο Λουτράκι αναδείχθηκε και δρομολογήθηκε μετά από τις πρωτοβουλίες της περιφερειακής αρχής, παρά την απουσία σχετικού σχεδιασμού και μελέτης μέχρι τότε, και ανέφερε την πολιτική δέσμευση του Υπουργείου Υποδομών προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι το έργο θα ενταχθεί στο τομεακό πρόγραμμά του, όπου έχει ήδη υποβληθεί.

«Εφαρμόζουμε το σχέδιό μας για την επανεκκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, όπως έχουμε δεσμευτεί, ώστε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την τοπική μας οικονομία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, απαντώντας σε επερώτηση για την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου στο Λουτράκι, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην πρόβλεψη της Περιφερειακής αρχής να έχει έτοιμα εναλλακτικά μοντέλα χρηματοδότησης του έργου, σε περίπτωση που δεν θεωρηθεί επιλέξιμο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη νέα Προγραμματική Περίοδο, και πρόσθεσε ότι εξετάζεται η σύνδεσή του με νέο δίκτυο μεταφορικής επιχειρηματικότητας προς τους Αγίους Θεοδώρους, «ώστε να δύναται να αυτοχρηματοδοτηθεί και να αναπτύξει τον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών».

Αφού επεσήμανε ο Περιφερειάρχης την ικανότητα της περιφερειακής αρχής να βρίσκει πόρους, «κάτι το οποίο οφείλεται στη γνώση, την εργατικότητα και την αποφασιστικότητά μας και σε καμία περίπτωση ούτε αυτονόητο είναι, ούτε εύκολο», σημείωσε ότι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου θα προσδιοριστεί με το άνοιγμα του νέου προγράμματος της νέας προγραμματικής περιόδου.

 «Πολιτική Ασχήμια ο λαϊκισμός που επιχειρεί να αποδομήσει το θεσμό της Περιφέρειας»

«Εμπράκτως αποδεικνύουμε ότι αναλαμβάνουμε ευθύνες και δίνουμε λύσεις, ακόμα και αν δεν άπτεται της δικής μας αρμοδιότητας, ακόμα και αν δεν έχουμε τους αντίστοιχους κωδικούς χρηματοδότησης» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης σε απάντησή του σε επερώτηση σχετικά με τη γέφυρα στην Άκοβα Αργολίδας και σημείωσε ότι «η Περιφερειακή αρχή αυτόκλητα εξασφάλισε 1 εκατομμύριο ευρώ για τη συνολική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή, τη στιγμή που η κεντρική κυβέρνηση υποσχέθηκε 150.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο ποτέ να τα δώσει».

«Πολιτική ασχήμια» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την προσπάθεια αποδόμησης του θεσμού της Περιφέρειας στο όνομα του οποιουδήποτε λαϊκισμού, τονίζοντας εμφατικά ότι «κανένας δεν έχει τέτοιο δικαίωμα», υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την προσπάθεια απόκρυψης εκ μέρους της αντιπολίτευσης της αρνητικής της ψήφου στις σχετικές αποφάσεις που έπρεπε να πάρει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.