Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Νέα, σύγχρονη και επιστημονικά σχεδιασμένη πνοή, για το τουριστικό προϊον της Αττικής,...

Νέα, σύγχρονη και επιστημονικά σχεδιασμένη πνοή, για το τουριστικό προϊον της Αττικής, υπόσχεται η Περιφέρεια.

Celestyal Cruises

Ε. Κυπριανίδου Π. Χατζηπέρος & Ε. ΔημοπούλουΗ κα Ερμίνα Κυπριανίδου υπόσχεται να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της Αττικής, για την επόμενη 5ετία, να δοθεί, με τις προτάσεις των επιστημονικών στελεχών της, νέα σύγχρονη και επιστημονικά σχεδιασμένη πνοή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, κα Ερμίνα Κυπριανίδου, o  Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κος Παναγιώτης Χατζηπέρος, καθώς και η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής κα Ελένη Δημοπούλου, παρέστησαν στην έκθεση Τουρισμού Greek Τourism Expo 2014, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φοράστην Αττική.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, κα Ερμίνα Κυπριανίδου, μετέφερε χαιρετισμό της νέας Περιφερειακής αρχής και της Περιφερειάρχου Αττικής κας Ρένας Δούρου, στην παράλληλη εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΕΤΕ.
Στην ομιλία της τονίστηκαν τα ακόλουθα :

Η βαρύτητα του Τουρισμού στην Οικονομία της χώρας και η αρμοδιότητα της Περιφέρειας  Αττικής να υποβοηθάει και να προάγει συνέργειες που άμεσα η έμμεσα ωφελούν την ελληνική οικονομία αλλά και την ελληνική κοινωνία.

Η πρόθεση της νέας Περιφερειακής Αρχής να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση ενός Συνολικού «Σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Αττικής» για την περίοδο 2015-2020 αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα επιστημονικά και ερευνητικά εργαλεία. Το Στρατηγικό αυτό Σχέδιο θα στηρίξει την ορθολογική διαχείριση του προορισμού της Αττικής και των  επισκεπτών της, θα προστατεύσει το περιβάλλον της και τις ακτές της θα αναδείξει τους σημαντικούς πολιτιστικούς της πόρους σε όλες τις γωνιές της  και την αυθεντικότητα της ζωής στην Αθήνα σε όλη την Αττική και τα νησιά της.

Η ανίχνευση και καταγραφή των αναγκών της Περιφέρειας Αττικής καθώς και η δρομολόγηση στελέχωσης των αρμοδίων μονάδων της για την Τουριστική Ανάπτυξη και Προβολή, με στόχο την κατάρτιση προγραμμάτων και δράσεων χωρίς επικαλύψεις ενεργειών με άλλους φορείς, Δήμους και Δημοτικούς Οργανισμούς αλλά με κύριο γνώμονα την αποτελεσματικότερη διαχείριση των οικονομικών πόρων της προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος .
Όλες αυτές  οι στρατηγικές και δράσεις  τονίστηκε ότι δεν μπορούν να γίνουν παρά  με σεβασμό στην κοινωνία υποδοχής και στους πολίτες της Αθήνας  και της Αττικής  που αυτήν την περίοδο περνάνε εξαιρετικά δύσκολα βιώνοντας την μεγάλη οικονομική κρίση και τα αποτελέσματα της ύφεσης των μνημονιακών επιλογών της Κυβέρνησης .  
Επιλογών μάλιστα που δεν διστάζουν να μιλούν για αύξηση (διπλασιασμό του ΦΠΑ από 6,5 σε  13%) στις ξενοδοχειακές υπηρεσίες, πλήττοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη υπερχρεωμένες μικρές και μεσαίες  τουριστικές επιχειρήσεις.  

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε ότι τα ποσά  από τα κέρδη και τις εισροές  στην χώρα μας, τα προερχόμενα από τον Τουρισμό, δεν είναι και τόσο ευοίωνα, εξ΄αιτίας της χαμηλής μέσης δαπάνης των τουριστών, παρά τα υψηλά ποσοστά αφίξεων των τουριστών, για τα οποία καυχάται συνεχώς η Κυβέρνηση.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Αντιπερειφεριάρχης, έδωσε το μήνυμα ότι η Περιφέρεια Αττικής έχοντας τους κατάλληλους συνεργάτες στο πλευρό της, Περιφερειακούς Συμβούλους, επιστημονικό δυναμικό και  στελέχη της  και σε συνεργασία με δημόσιους φορείς, Πανεπιστήμια,  κοινωνικούς φορείς και εταίρους, θα καταφέρει να φρεσκάρει και να δώσει νέα πνοή στον τομέα αυτό, πνοή σύγχρονη και επιστημονικά σχεδιασμένη, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής  για την επόμενη 5ετία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.