Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Thessaloniki Convention Bureau: Στοχευμένες δράσεις, με στόχο την εισαγωγή της Θεσσαλονίκης στον...

Thessaloniki Convention Bureau: Στοχευμένες δράσεις, με στόχο την εισαγωγή της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού

TCB_MeliTCBTο Thessaloniki Convention Bureau στους πρώτους μήνες λειτουργίας του, έβαλε τα θεμέλια για την εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στην διεθνή αγορά με σκοπό την εισαγωγή της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη του συνεδριακού τουρισμού με στοχευμένες δράσεις:

Tο TCB προχώρησε στην πρώτη διεκδίκηση διεθνούς διοργάνωσης για τη Θεσσαλονίκη, του World of Coffee, με την κατάθεση φακέλου διεκδίκησης.  Το World of Coffee είναι η εξέχουσα πανευρωπαϊκή έκθεση ειδίκευσης στον καφέ.  Διοργανώνεται από τη Speciality Coffee Association of Europe (SCAE), την επαγγελματική ένωση για την βιομηχανία του καφέ, η οποία εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μελών της σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο.  H διεκδίκηση φιλοξενίας του World of Coffee αφορά στα έτη 2017, 2018, 2019 και η Θεσσαλονίκη αποτελεί προορισμό που ανταποκρίνεται επάξια στα κριτήρια που θέτει το SCAE. Η διοργάνωση έχει διάρκεια τριών ημερών, πραγματοποιείται σε ετήσια βάση τον Ιούνιο και προσελκύει 200 εκθέτες και 10.000 επισκέπτες από 100 χώρες του κόσμου.  Για αυτή την διεκδίκηση παρείχαν επιστολές υποστήριξης οι φορείς: ΕΟΤ, ΣΕΒΕ, ΣΒΒΕ, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος και τέλος ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρης.   Επίσης έχει γίνει προεργασία και για άλλες διεκδικήσεις με φορείς εκπαιδευτικούς και πολιτιστικούς, όπως το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας – Noesis.
 
ICCA Congress, 1-5 Νοεμβρίου 2014, Αττάλεια, Τουρκία
Το TCB ως ενεργό Μέλος της Διεθνούς Ένωσης συμμετέχει στο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο με στόχο την εκπαίδευση, την δικτύωση και την δυναμική παρουσία στη βιομηχανία των συνεδρίων.  Οι 5 μέρες που διαρκεί το συνέδριο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για ανταλλαγή τεχνογνωσίας και δικτύωση.
ICCA Central European Chapter Meeting, 27 – 29 Αυγούστου 2014 Βελιγράδι, Σερβία.  Η εκπροσώπηση του TCB αποτέλεσε μια σημαντική ευκαιρία προκειμένου να πραγματοποιηθούν επαφές με σημαντικούς παράγοντες της MICE βιομηχανίας της περιοχής της Κεντρικής Ευρώπης καθώς επίσης και στην κατεύθυνση γνωστοποίησης του φορέα και περαιτέρω ενημέρωσης των δράσεων που αναπτύσσουμε για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού της πόλης μας.  
Στο πλαίσιο του ICCA CEC, το ΤCB συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση των γραφείων συνεδρίων της περιοχής των Βαλκανίων για την δημιουργία του Balkan Alliance of Convention Bureaux.  Σκοπός της πρωτοβουλίας για τη σύνθεση βαλκανικής συμμαχίας είναι η ενίσχυση της συνεδριακή δραστηριότητας και η προβολή της περιοχής.  
Παράλληλα με τις δράσεις για διεθνή δικτύωση και προβολή, το TCB συμμετείχε στην διοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης στη Θεσσαλονίκη (26-28 Οκτωβρίου)  στο πλαίσιο της διεθνούς ετήσιας συνάντησης ταξιδιωτικών bloggers και συγγραφέων τουριστικών media TBEX 2014 – Travel Bloggers Exchange που πραγματοποιήθηκε  στην Αθήνα, στις 23 – 25 Οκτωβρίου 2014. Η διαμονή στη Θεσσαλονίκη του 12 μελούς γκρούπ ήταν προσφορά του μέλους του TCB, Porto Palace Hotel.
 
Tέλος, τo TCB θα συμμετάσχει ως εκθέτης στην 30η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia (13-16 Νοεμβρίου, Θεσσαλονίκη) και στην EIBTM (18 -20 Νοεμβρίου, Βαρκελώνη).

Στο πλαίσιο της 30ης Διεθνούς Εκθέσεως Τουρισμού PHILOXENIA, το νεοσύστατο Thessaloniki Convention Bureau (TCB), σε συνδιοργάνωση με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και διοργάνωση της ΔΕΘ-HELEXPO, πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα ‘Destination: Thessaloniki’ την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.