Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Hellenic Seaplanes και Πανεπιστήμιο Πειραιά δημιουργούν τα «στελέχη του αύριο» στον κλάδο...

Hellenic Seaplanes και Πανεπιστήμιο Πειραιά δημιουργούν τα «στελέχη του αύριο» στον κλάδο των υδατοδρομίων

ΥδροπλάναΤη στελέχωση των υδατοδρομίων με άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες και την άμεση απορρόφηση τωναποφοίτων του Πανεπιστημίου Πειραιά από την αγορά εργασίας ,προωθεί η Hellenic Seaplanes, η μοναδική ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται τα  τελευταία 2 χρόνια στην ελληνική αγορά έχοντας ως αντικείμενο την εξασφάλιση της λειτουργίας όσο το δυνατόν περισσότερων Υδατοδρομίων στην χώρα μας. 

Σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και συγκεκριμένα με το Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών δημιουργείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένας κύκλος σπουδών με τίτλο «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση», που στόχο έχει την  κατάρτιση στελεχών για τη Λειτουργία και τη Διαχείριση Υδατοδρομίων. Η καινοτομία του έγκειται όχι μόνο στο περιεχόμενο των διαλέξεων, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη μια πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα αγοράς, αυτής των υδροπλάνων.
Το πρόγραμμα «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση», έχει ενσωματωθεί στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά , θα περιλαμβάνει 6 διαλέξεις διάρκειας δύο ωρών η κάθε μια, με την επίσημη έναρξή του να αναμένεται τους επόμενους μήνες. Εκτιμάται πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για τους αποφοίτους και την άμεση απορρόφηση τους από την  αγορά εργασίας, όσο και για την ίδια την ελληνική οικονομία καθώς θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, η Hellenic Seaplanes προχωρά σε μία ακόμη συνεργασία με πανεπιστημιακό ίδρυμα στην Κύπρο  όπου προωθείται ο νέος κλάδος σπουδών στην Διοίκηση Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Aviation Management).
Ο διδάσκων καθηγητής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο επιστημονικό πεδίο της Οικονομικής Ανάλυσης κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την προσπάθεια αυτή την αντιλαμβανόμαστε ως μια δράση αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών στην επιστήμη και στην αγορά. Προφανώς και η αποτίμηση της δράσης αυτής στο χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-15, θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την ανάγκη ενσωμάτωσης του αντικειμένου στα πλαίσια του Τμήματός μας. Στα πλαίσια των επιλογών του Τμήματος για εξωστρέφεια, αυτή η συνεργασία είναι μια καλή ευκαιρία επωφελής  για τους φοιτητές μας αλλά και του νέου τομέα των μεταφορών μέσω υδροπλάνων. Συνεργαζόμενοι, Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις, μπορούμε να καταστήσουμε δυνατή την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος αλλά και να σχεδιάσουμε δημιουργικά το μέλλον στους τομείς που πρέπει να αναπτύξουμε. Η πρωτοβουλίες αυτές εκτιμούμε ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για περαιτέρω μελλοντική εξέλιξη της συνεργασίας, σε θέματα έρευνας και μελετών στην νέα αυτή δραστηριότητα των υδροπλάνων.»
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος  της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους δήλωσε «Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κύκλου εργασιών μιας πλήρης ανάπτυξης δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα και στις γειτονικές  χώρες πρέπει να λάβει υπόψη το συνολικό έργο που θα αναπτυχθεί και σίγουρα θα ξεπερνάει σε έσοδα το 1 δις Ευρώ. Οφείλω να επισημάνω ότι τα έσοδα θα έχουν αυξητική τάση χωρίς να επηρεάζονται από ύφεση και οικονομική κρίση. Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν για νέους εργαζόμενους στα εκατό (100) και πλέον υδατοδρόμια αλλά  και στις εταιρείες υδροπλάνων που θα επιχειρούν.»
Η εταιρεία συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στην Ελλάδα και σχεδιάζει το επιχειρησιακό περιβάλλον των υδροπλάνων αλλά και  τους προορισμούς που θα συνδέει μεταξύ τους. Με στρατηγική και επιμονή τα στελέχη της εταιρείας HELLENIC SEAPLANES, χάρη στο ευρύ φάσμα πεδίων που καλύπτουν προσπαθούν να ομαλοποιήσουν το πλαίσιο ανάπτυξης και λειτουργίας των υδατοδρομίων. Ένα πλαίσιο που θα διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στο χώρο των Μεταφορών, του Τουρισμού και της ευρύτερης ανάπτυξης  στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Τη δυναμική παρουσία της εταιρείας αποδεικνύουν οι δεκάδες στρατηγικές συμφωνίες συνεργασίας που έχει συνάψει με Tour Operators, Τουριστικούς πράκτορες, μεγάλα ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ομίλους εταιρειών από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.