Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Mideast οργάνωσε συνάντηση Ινδών Ταξιδιωτικών πρακτόρων με το Υπουργείο Πολιτισμού

Η Mideast οργάνωσε συνάντηση Ινδών Ταξιδιωτικών πρακτόρων με το Υπουργείο Πολιτισμού

Celestyal Cruises

Κύριο θέμα συζήτησης η ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.

mideast_Mousbech_Gerekou-1Συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου στο Υπουργείο Πολιτισμού μεταξύ της Υφυπουργού κας Άντζελας Γκερέκου και εκπροσώπων της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων της Ινδίας με οργανωτή και συντονιστή τη Mideast Travel.

Τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ άλλων αφορούσαν τις δυνατότητες ενίσχυσης της πολιτιστικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Ινδίας. Η κα Γκερέκου αναφέρθηκε στις αλλαγές που προωθεί για την προσέλκυση διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών στην Ελλάδα και πρότεινε τη σύναψη διμερούς συμφωνίας για την κινηματογραφική συνεργασία των δύο χωρών ως προπομπό της διεύρυνσης των πολιτιστικών τους σχέσεων.mideast_Gerekou_Indian agents

Σύμφωνα με τη δήλωση της κας Γκερέκου «Το γεγονός ότι οι χώρες μας είναι οι κοιτίδες δύο από τους αρχαιότερους πολιτισμούς της ιστορίας, έχει διαμορφώσει μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού που μπορεί να αποτελέσει τη βάση για μια δημιουργική συνεργασία και στον τομέα του Σύγχρονου Πολιτισμού».

Η συνάντηση οργανώθηκε από τη Mideast στα πλαίσια της επίσκεψης των Ινδών πρακτόρων στην Ελλάδα (MEGA Fam Trip), μία πρωτοβουλία που πραγματοποιήθηκε από τον HATTA σε συνεργασία με πολυάριθμους παίκτες της ελληνικής τουριστικής αγοράς. Στόχος του εκπαιδευτικού αυτού ταξιδιού ήταν η γνωριμία των σημαντικότερων Ινδικών γραφείων με το πολυποίκιλο και ανεξάντλητο τουριστικό προϊόν που λέγεται Ελλάδα.

Η Ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια της Mideast, κα Κατερίνα Μούσμπε, δήλωσε σχετικά: «Πιστεύουμε στην Ελλάδα και στις αμέτρητες δυνατότητες που προσφέρει στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού, τομείς που μας χαρίζουν αυτή τη μοναδικότητα που έχουμε ως λαός αλλά και ως προορισμός. Καθώς ειδικότερα η Ινδική αγορά δεν παύει να αποδεικνύει την αγάπη και εκτίμησή της στη χώρα μας, θεωρήσαμε ως ελάχιστο χρέος μας να βοηθήσουμε ενεργά φέρνοντας την αντιπροσωπεία αυτή των Ινδών πρακτόρων στη χώρα μας προσφέροντάς τους ό,τι καλύτερο έχει αυτή να προσφέρει σε συνδυασμό βεβαίως με τη δικτύωσή τους με σημαντικούς κυβερνητικούς μας παράγοντες. Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους και ελπίζουμε η πρωτοβουλία μας αυτή να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο τουριστικής και πολιτιστικής συνεργασίας των δύο χωρών στο μέλλον».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.