Αρχική Απεργιακές κινητοποιήσεις Lufthansa: Σε 35ωρη απεργία οι πιλότοι, Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Οκτωβρίου

Lufthansa: Σε 35ωρη απεργία οι πιλότοι, Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Οκτωβρίου

LH_pilots_strikeΤο κύμα απεργιών φαίνεται να μην παίρνει τέλος στη Γερμανία. Τη σκυτάλη από τους μηχανοδηγούς των τραίνων παίρνουν από σήμερα οι πιλότοι της Lufthansa. Το συνδικάτο τους (VC) προανήγγειλε την Κυριακή απεργιακές κινητοποιήσεις 35ωρης διάρκειας.

Όπως έγινε γνωστό, περίπου 130.000 επιβάτες της Lufthansa δεν θα μπορέσουν να φθάσουν στον προορισμό τους με τις προγραμματισμένες τη Δευτέρα και την Τρίτη πτήσεις. Μάλιστα, σήμερα το πρωί το συνδικάτο των πιλότων ανακοίνωσε τη διεύρυνση της απεργίας στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων από τις 6 το πρωί της Τρίτης. Οι κινητοποιήσεις αφορούν όλες τις πτήσεις στη Γερμανία με αεροσκάφη τύπων Airbus A380, A340, A330, και Boeing 747.

Η έναρξη της απεργίας για τις πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα, στις 13.00 (ώρα Γερμανίας) και πρόκειται να διαρκέσει έως λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Lufthansa, δεν θα πραγματοποιηθούν περίπου 1450 από τις 2150 πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων. Περίπου το ένα τρίτο των πτήσεων του ομίλου αναμένεται να γίνουν κανονικά με τη συνδρομή εθελοντών πιλότων και άλλων αεροπορικών εταιρειών, ενώ επικρατεί ασάφεια σχετικά με το αν θα βρεθεί εναλλακτική λύση προκειμένου να πραγματοποιηθούν και οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.