Αρχική Αστικες συγκοινωνίες Σε λειτουργία τέθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Ταύρου

Σε λειτουργία τέθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Ταύρου

neos-stathmos-tavrosΣε λειτουργία τέθηκε την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014 ο σιδηροδρομικός σταθμός Ταύρου, παρουσία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Πρόκειται για ένα σταθμό, που εκτιμάται πως θα εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό επιβατών, δεδομένης και της θέσης του σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή.

«Είναι μια σημαντική στιγμή για τους πολίτες του Ταύρου, για μια λαϊκή συνοικία, για μια πόλη με εργαζόμενους, με νέους, με συνταξιούχους. Μετά από 5 χρόνια, ένας σταθμός, που ήταν χορταριασμένος και εγκαταλελειμμένος σήμερα ανοίγει. Το γεγονός, ότι ήταν παρατημένοι 4 σταθμοί, τους οποίους με προσωπική μου πρωτοβουλία και επιμέλεια και σε συνεργασία με τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανοίξαμε, είναι το πρώτο βήμα. 36 συνολικά τρένα την ημέρα θα πηγαίνουν προς την Αθήνα και τον Πειραιά και οι κάτοικοι της περιοχής θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν αυτό το γρήγορο και φτηνό μέσο, προκειμένου να ασκούν το ύψιστο δικαίωμα της κινητικότητας, ιδιαίτερα στις πόλεις μας, που είναι δύσκολα τα πράγματα», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ και συνέχισε: «Κάθε φορά, που ανοίγει ένας σταθμός, κάθε φορά που περνάει από τη γειτονιά μας ένα συγκοινωνιακό μέσο, είναι μια νίκη για τους πολίτες και κυρίως για τους εργαζόμενους, για τις λαϊκές γειτονιές και συνοικίες, για τους ανθρώπους του μόχθου».

Η σιδηροδρομική υποδομή στην περιοχή του Ταύρου κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής και της κατασκευής ηλεκτροκίνησης – σηματοδότησης – τηλεδιοίκησης στο τμήμα Πειραιάς – Αθήνα – Τρεις Γέφυρες.  Ο σταθμός, που κατασκευάστηκε με σύγχρονα υλικά επιδομής και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των σταθμών Προαστιακής χρήσης του ΟΣΕ, περιλαμβάνει καινούριο κλιματιζόμενο κλειστό σταθμό επιβατών με στέγαστρο, κτίριο έκδοσης εισιτηρίων,  ανισόπεδη διάβαση για την εξυπηρέτηση των πεζών, ενώ άμεσα θα ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση τριών ανελκυστήρων για εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.

Τα οφέλη από τη λειτουργία του νέου σταθμού του Προαστιακού αναμένεται να είναι πολλαπλά: εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού προς νέους προορισμούς, μείωση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων, ασφαλής διέλευση του σιδηροδρομικού διαδρόμου από τους πεζούς με την κατασκευή Ανισόπεδης Διάβασης πεζών, δραστική μείωση της ηχορύπανσης από την κυκλοφορία των συρμών, μηδενισμός της εκπομπής ρύπων από τους ηλεκτροκίνητους συρμούς, απόδοση χώρων του Ο.Σ.Ε. στο κοινωνικό σύνολο και φύτευση πολλαπλάσιου αριθμού δένδρων από τα υπάρχοντα σήμερα κατά μήκος του διαδρόμου. 

Αναφερόμενος στη συνολική πολιτική, που ακολουθείται στον τομέα των συγκοινωνιών, ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του υπογράμμισε: «Διαρκής μας προσπάθεια είναι, να ενώσουμε τους πολίτες μέσα από τις συγκοινωνίες. Στόχος μας, να κάνουμε τις συγκοινωνίες εργαλείο της καθημερινότητας των πολιτών. Μειώσαμε τα εισιτήρια, τις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, με 1 ευρώ τη μέρα ταξιδεύεις στην πόλη όλη την ημέρα. Με μισό ευρώ οι συνταξιούχοι, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι φοιτητές, οι σπουδαστές, ταξιδεύουν παντού. Έχουμε μια καθημερινή συζήτηση με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους Δημάρχους των πόλεων του λεκανοπεδίου. Αλλάζουμε ριζικά τα δρομολόγια των λεωφορείων, έτσι ώστε όλα τα λεωφορεία να οδηγούν στο μετρό, στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Σε λίγες ημέρες ηλεκτροδοτούμε και το τμήμα από τις Αφίδνες, μέχρι τη Χαλκίδα» και κατέληξε: «Παρέλαβα τις συγκοινωνίες πριν από 14 μήνες με την εντολή να απολύσω 900 εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, 500 στον ΟΣΕ και να αυξήσουμε τα εισιτήρια. Σήμερα κάνουμε προσλήψεις στις συγκοινωνίες, μειώσαμε κατά 30% την τιμή των μετακινήσεων για τους πολίτες και ταυτόχρονα, διαρκώς αναβαθμίζουμε το συγκοινωνιακό έργο. Αυτή είναι η αξία της πολιτικής, που τόσο αμφισβητούμε τον τελευταίο καιρό και καλά κάνουμε από τη μια πλευρά, γιατί έχουμε υποστεί σημαντικές συνέπειες και πόνο, από την άλλη όμως, δείχνουμε, ότι υπάρχει ελπίδα. Καλούμαστε τώρα όλοι μαζί με σύνεση, με ενότητα, σαν μια γροθιά όλοι μαζί οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, να διαχειριστούμε την ελπίδα, πηγαίνοντας σταθερά μπροστά προς την πρόοδο, την επίλυση των προβλημάτων, τις δουλειές και τα εισοδήματά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.