Αρχική Αεροπορικά Νέα «Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάση», πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας

«Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάση», πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας

2Με ξεχωριστή & ιδιαίτερη λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή ονοματοδοσίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων σε « Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης»  την 5η Οκτωβρίου 2014
Το αεροδρόμιο των Κυθήρων από εδώ και στο εξής θα ονομάζεται, «Κρατικός Αερολιμένας Κυθήρων Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάση». Ο αγιασμός τελέστηκε, από τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Κυθήρων κ.κ. Σεραφείμ μετά του ιερού κλήρου ,παρουσία των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών του τόπου. Την τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση από τον Αερολιμενάρχη κ. Νικόλαο Στάχτιαρη με την σημαντική βοήθεια του Αντιπρόεδρου Επιτροπής Χρηστών ΚΑΚΘΩ & εκπρόσωπου της Aviareps Hellas S.A. κ. Ζαχαρία Σουρή και του προσωπικού του αεροδρομίου.
Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν, ο Εκπρόσωπος  του  Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Βουλευτής Α’ Πειραιώς της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος.

Ιδιαίτερη τιμητική παρουσία, ο εκλεκτός προσκεκλημένος από το Ίδρυμα Ωνάση, ο Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Π. Ιωαννίδης , ο Πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Lorenzo Amberg, ο βουλευτής Α’ Πειραιώς των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Παναγιώτης Μελάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς και Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Γενικός Διευθυντής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Χριστοδούλου Νικόλαος, ο Δήμαρχος Κυθήρων κ. Ευστράτιος  Χαρχαλάκης, με τους Αντιδημάρχους κ. Γεώργιο Κομηνό & Ματθαίο Αγγελιουδάκη, τον 05Πρόεδρο του  Δημοτικού Συμβούλιου κ. Λάζαρο Βέζο τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κα. Μαρία Κασιμάτη, κ. Παναγιώτη Ζαντιώτη, κα. Ειρήνη Βενέρη Τραβασάρου, κ. Κωνσταντίνο Μαριάτο, επίσης από την αξιωματική αντιπολίτευση ο κ. Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. κ. Νικόλαος Μεγαλοκονόμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Μεγαλοκονόμος, & κ. Αντώνιος Λαχανάς, από την μείζων αντιπολίτευση ο Γραμματέας Δ.Σ. κ. Εμμανουήλ Χάρος.. Επίσης παραβρεθήκαν ο κ. Βύρωνας Δαπόντε, ένας από τους πρωτεργάτες στην αρχική κατασκευή και ολοκλήρωση του κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, κ. Γεώργιος Κασιμάτης, ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Κυθήρων κ. Γεώργιος Μεγαλοκονόμος, ο τέως Δήμαρχος και κύριος εμπνευστής για την απόδοση του ονόματος “Αλέξανδρος A. Ωνάσης” στο Αεροδρόμιο Κυθήρων κ. Θεόδωρος Κουκούλης, ο Αντιπρόεδρος της Αεροπορικής εταιρείας Sky Express & της Εταιρείας Επίγειας Εξυπηρέτησης Αεροσκαφών Swissport κ. Θεόδωρος Κροκίδας, η διευθύντρια Δημοσιών Σχέσεων Aegean Airlines κα. Σταυρούλα Σαλούτση, ο Διευθυντής Πτητικής Εκμετάλλευσης Olympic Air κ. Αθανάσιος Μάρκου, από την εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης Skyserv Handling Service, η Διευθύντρια σταθμού Κυθήρων κα. Ίρις Βαρσάμου , η Διευθύντρια Σταθμού Θεσσαλονίκης Skyserv Handling services κα. Ευθαλία Παπαδημητρίου.

Ιδιαίτερα, αξίζει να ευχαριστήσουμε, επισήμανε ο Αερολιμενάρχης, Νικόλαος Στάχτιαρης, τον Βουλευτή Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Καταφάδο Κωνσταντίνο για την αμέριστη συμπαράσταση που επέδειξε με προσωπικές  του ενέργειες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ονοματοδοσίας  του Αερολιμένα Κυθήρων , καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια  για να ξεπεραστούν τα πάσης  φύσεως  εμπόδια.

Στον σύντομο 01χαιρετισμό του, ο Αερολιμενάρχης κ. Στάχτιαρης ευχαρίστησε,  την Υπηρεσία Πολίτικης Αεροπορίας, τον Δήμο Κυθήρων και όλους τους εμπλεκομένους φορείς του συνέβαλαν στην επιτυχή έκβαση της  ονοματοδοσίας. Επίσης τόνισε ότι, το Αεροδρόμιο είναι ο πρώτος μοχλός της ανάπτυξης  της νήσου και πρέπει να δοθεί άμεση προτεραιότητα από την πολιτεία. Σημείωσε ότι για την επίτευξη του σκοπού αυτού προκειμένου ο αερολιμένας να δέχεται επιχειρησιακά & απρόσκοπτα όλων των  τύπων  αεροσκάφη &  χωρίς περιορισμούς  πρέπει να  συμβούν  δυο πράγματα: α) η άμεση επιμήκυνση του διαδρόμου 02/20 κατά 500 μετρά Β) εγκατάσταση και λειτουργία πάρκου καύσιμων για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών.
Θέλουμε  επίσης να ευχαριστήσουμε θερμά, τον κ. Χατζιπλή ο οποίος θα καλύψει τα έξοδα ανέγερσης ανδριάντα του Αλεξάνδρου Ωνάση, καθώς και τον Αντιπρόεδρο της αεροπορικής  εταιρείας Sky Express κ. Θεόδωρο Κροκίδα για την δωρεά ενός αυτόματου απινιδωτή τύπου Saver One στον Κρατικό Αερολιμένα Κυθήρων.
Ευχαριστούμε την εταιρία Global Aviation και τον κ. Μάλαμα Χρήστο για την αμέριστη συμπαράσταση, συμμετοχή, στην μεταφορά επισκεπτών καθώς και για  την  παρουσία των νεότερων χειριστών αεροσκαφών, επίσης το Ίδρυμα Μιχαήλ Π. Παναγιώτου για την πρόσφορα καθισμάτων & τεχνικού εξοπλισμού για την πραγματοποίηση της τελετής ονοματοδοσίας ,  το περιοδικό Remove  Before  Flight για άψογη διοργάνωση Flight Inn στα Κύθηρα με  την συμμετοχή αεροσκαφών από όλη  την Ελλάδα.

χορευτικό τμήμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας ΚυθήρωνΗ εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς τοπικούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου της Αγίας Πελαγίας Κυθήρων, ευχαριστούμε  την χοροδιδάσκαλο κα. Βασιλοπούλου Χριστίνα και τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος.
Μετά το πέρας  της τελετής ονοματοδοσίας προσφερθήκαν τοπικά εδέσματα.

Ευχαριστούμε όλους εσάς, τόνισε ο Αερολιμενάρχης, που μας  τιμήσατε  με  την παρουσία  σας  στην σημαντική άλλα  & ιστορική στιγμή της ονομασίας του Κρατικού Αερολιμένα Κυθήρων «Αλέξανδρος Αριστοτέλους Ωνάσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.