Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή για τα δυο ακίνητα στην Πρώην Αμερικάνικη Βάση...

Στην πρόσληψη ανεξάρτητου αποτιμητή για τα δυο ακίνητα στην Πρώην Αμερικάνικη Βάση Ηρακλείου (Γούρνες) πρόκειται να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ

gournesΤο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ) έχει προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση 2 ακινήτων στην Πρώην Αμερικάνικη Βάση Ηρακλείου (Γούρνες) και αναζητά ανεξάρτητο αποτιμητή.

Η προθεσμία υποβολής προσφορών για τα 2 ακίνητα λήγει στις 28 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη σχετική προκήρυξη του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων .

Στο Ταμείο έχουν εξετάσει την πιθανότητα κατασκευής παραθεριστικών κατοικιών, ενώ πρόσφατα είχε παρουσιαστεί στην Περιφέρεια Κρήτης πρόταση που περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες και κατασκευή επίσης ενός μικρού γηπέδου γκολφ, με τη δημιουργία και στις δύο περιπτώσεις περιορισμένων εμπορικών χώρων για την εξυπηρέτηση των κατοικιών.

Τα προς αξιοποίηση ακίνητα συνίστανται (α) σε έκταση 30.000 τμ περίπου και (β) σε παραθαλάσσια έκταση 316.000 τμ περίπου, μόλις 12 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης και 16 χιλιόμετρα από την πόλη του Ηρακλείου.

Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ δεσμεύεται πως κανένα από τα ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί στον δήμο Χερσονήσου ή άλλους φορείς και περιλαμβάνονται στην έκταση της πρώην αμερικανικής βάσης (σχολεία, το δημαρχείο, το Ενυδρείο και το Εκθεσιακό Κέντρο), συνολικής επιφάνειας 738 στρεμμάτων, δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία συναλλαγής και αξιοποίησης από τους ιδιώτες επενδυτές.

Προβλέπεται πως θα διεξαχθούν χωριστές διαγωνιστικές διαδικασίες μίας φάσης για κάθε ακίνητο: Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές καλούνται να υποβάλουν χωριστές προσφορές για κάθε ακίνητο, ενώ δύνανται να υποβάλουν προσφορά και για ένα μόνο από τα δύο ακίνητα. Το Ταμείο θα ανακηρύξει πλειοδότη για κάθε ακίνητο χωριστά, ενώ δεν απαιτείται η πλήρωση χρηματοοικονομικών και τεχνικών κριτηρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.