Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά HATTA: Εξαιρετική για τη χώρα μας η ανάληψη καθηκόντων του Επιτρόπου Μετανάστευσης...

HATTA: Εξαιρετική για τη χώρα μας η ανάληψη καθηκόντων του Επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

HATTA LOGOΘερμά συγχαρητήρια εξέφρασε ο ΗΑΤΤΑ για την ανάληψη των καθηκόντων του σημαντικού και κρίσιμου χαρτοφυλακίου της Μετανάστευσης και τον Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. στον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.
 
Ο Πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ, κ. Λ. Τσιλίδης, δήλωσε ότι: «η ανάληψη ενός τόσο σημαντικού τομέα από τον κ. Αβραμόπουλο αποτελεί τιμή για τη χώρα μας και μόνο θετικά μπορεί να συμβάλλει στις προσπάθειες για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού και ελληνικού τουρισμού, αλλά και στα θέματα ασφάλειας, παράνομης μετανάστευσης, εγκληματικότητας, κλπ.
Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία για τον ελληνικό και ευρωπαϊκό τουρισμό, εν όψει και της αναμόρφωσης του Κώδικα Θεωρήσεων, να διαμορφωθεί ένα φιλικό προς τον τουρίστα πλαίσιο και να μειωθούν τα αντικίνητρα της visa Schengen, δεδομένου ότι ο κ. Αβραμόπουλος γνωρίζει σε βάθος τα θέματα από τη μακρά θητεία του στα Υπουργεία Εξωτερικών και Τουρισμού.
Τιμή για τη χώρα μας αποτελεί επίσης και η ανάληψη της θέσης του Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τον κ. Μ. Σχοινά».
 
Ο ΗΑΤΤΑ έχει προτείνει από το 2012 και μέσω της ECTAA (The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Associations), στην οποία είναι μέλος εκπροσωπώντας την Ελλάδα, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την καθιέρωση ευρωπαϊκής e-visa και θεωρεί ότι η βελτίωση των διαδικασιών χορήγησης της Visa Schengen είναι βασικός παράγοντας που μπορεί να οδηγήσει σε μία σημαντική επιπλέον αύξηση του ευρωπαϊκού και ελληνικού τουρισμού.
 
Η ανάληψη των καθηκόντων του κ. Αβραμόπουλου δίνει τη δυνατότητα να τεθεί δυναμικά το θέμα της καθιέρωσης της e-Visa στην Ευρώπη και να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την απλούστευση των διαδικασιών έκδοσης της Visa Schengen.
Σε μία κρίσιμη περίοδο ύφεσης για την οικονομία της Ευρώπης, θα δοθεί η απαιτούμενη ώθηση στον τουρισμό, η οποία θα ωφελήσει και την Ευρωπαϊκή οικονομία στο σύνολό της, αλλά και την ίδια την Ελλάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.