Αρχική General Έναρξη της Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου στην Αθήνα

Έναρξη της Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου στην Αθήνα

chinese-cine-festivalΣυνάντηση της Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού με τον Υφυπουργό Τύπου, Δημοσιεύσεων και Οπτικοακουστικών Μέσων της Κίνας με αφορμή την Εβδομάδα Κινεζικού Κινηματογράφου
Οι δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας στον οπτικοακουστικό τομέα θα απασχολήσει τη συνάντηση που θα έχει σήμερα Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Άντζελας Γκερέκου με κλιμάκιο υψηλόβαθμων στελεχών της Κινεζικής Κυβέρνησης με επικεφαλής τον κ. Τονγκ Γκανγκ / Tong Gang, Υφυπουργό της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με τη ΝΕΡΙΤ θα προτείνει ένα πλαίσιο συνεργασίας με κύρια σημεία την υπογραφή διμερούς συμφωνίας με στόχο την προώθηση των κινηματογραφικών συμπαραγωγών από τις δύο χώρες, τη διανομή ελληνικών ταινιών στις κινηματογραφικές αίθουσες της Κίνας και την διεξαγωγή εβδομάδας ελληνικού κινηματογράφου στην Κίνα.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας στις 20:00 η Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού θα χαιρετίσει και θα κηρύξει την έναρξη της Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου που οργανώνουν το Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το Τμήμα Κινηματογραφίας της Κρατικής Διοίκησης Τύπου, Δημοσιεύσεων, Ραδιοφώνου, Κινηματογράφου και Τηλεόρασης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Στην τελετή θα παρευρεθούν ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κ. Τζόου Σιαολί, καθώς και εκπρόσωποι από το χώρο του πολιτισμού των δύο χωρών, επαγγελματίες του κινηματογράφου και μέλη του διπλωματικού σώματος. Της τελετής έναρξης θα προηγηθεί στις 19:00 Συνέντευξη Τύπου στην Ταινιοθήκη προκειμένου οι εκπρόσωποι των διοργανωτών από την Ελληνική και την Κινεζική πλευρά να παρουσιάσουν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την καθιέρωση της Εβδομάδας Κινεζικού Κινηματογράφου, τους στόχους της και το πρόγραμμα της φετινής πρώτης εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.