Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού: Συνεργασία για τη δημιουργία προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον...

Υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού: Συνεργασία για τη δημιουργία προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον τουρισμό για ξένους φοιτητές

Κεφαλογιάννη_ΛοβέρδοςΣυνάντηση με τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ανδρέα Λοβέρδο είχε σήμερα Δευτέρα, η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη. Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Τουρισμού, ήταν οι πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Κρήτης και Αιγαίου κ.κ Ευρυπίδης Στεφάνου και Πάρης Τσάρτας αντίστοιχα και ο ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Τουρισμού και πρόεδρος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Χάρης Κοκκώσης.

Αντικείμενο της συνεργασίας των δυο υπουργών ήταν η δημιουργία προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον τουρισμό για ξένους φοιτητές. Επίσης συζητήθηκαν οργανωτικά και θεσμικά ζητήματα, αναφορικά με το εν λόγω πρόγραμμα σπουδών.  Αποφασίστηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση, εντός του Σεπτεμβρίου, όπου θα ανακοινωθούν περαιτέρω λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο θέμα.
Η συγκεκριμένη συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του συντονισμού των δράσεων των δυο υπουργείων  για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και είναι η δεύτερη που γίνεται σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση  πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουλίου.  
Η  κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε τη δυναμική του ελληνικού τουρισμού και την  ανάγκη ανάπτυξης σπουδών σε πανεπιστημιακό επίπεδο, σε σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς.
Από την πλευρά του ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε «πως μετά και από αυτή τη συνάντηση είμαστε πολύ κοντά στην πρώτη, πολύ σημαντική εκδήλωση της εξωστρέφειας των ελληνικών Πανεπιστημίων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.