Αρχική Γαστρονομία Το Βατικιώτικο κρεμμύδι στο BBC

Το Βατικιώτικο κρεμμύδι στο BBC

rick_stein_vatikiotikaΤο Βατικιώτικο κρεμμύδι, τον νερόμυλο των Ταλάντων, τον Μαλβαζίας Οίνο, τα φημισμένα μπαρμπούνια και τις γαριδοπέτουλες του Γέρακα, τα γλυκά Μονεμβασίας αλλά και συνταγές που ήταν διαδεδομένες παλαιότερα στους γάμους της περιοχής θα γνωρίσουν οι Άγγλοι.

Ο δημοφιλής Άγγλος σεφ Rick Stein ταξίδεψε μέχρι τη Μονεμβασιά για να μαγειρέψει και να παρουσιάσει στην εκπομπή του στο BBC τις ντόπιες συνταγές. Τα γυρίσματα έγιναν από τις 28 έως τις 31 Ιουλίου.

Τον ενθουσιασμό τους για την επιλογή του σεφ εξέφρασαν οι ντόπιοι. Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Μονεμβασίας Χαράλαμπος Λύρας δήλωσε: «Πρόκειται για τη σημαντικότερη τηλεοπτική παραγωγή που έχουμε φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια», προσθέτοντας: «Η γαστρονομία αποτελεί ένα σημαντικότατο κρίκο του τουριστικού προϊόντος και ως τέτοιος πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους τους εμπλεκόμενους».

Πηγή: moriasnow.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.