Αρχική General Οι ειδικοί προέβλεπαν την πτώχευση του Labirint, αναμένουν ντόμινο πτωχεύσεων

Οι ειδικοί προέβλεπαν την πτώχευση του Labirint, αναμένουν ντόμινο πτωχεύσεων

news_post_LabirintΟι ειδικοί προέβλεπαν τη πτώχευση του Labirint, λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπιζε, και της οικονομικής δυστοκίας του μεγαλομετόχου της Mikhail Shamanov – ιδιοκτήτη “Ideal Round”.

Αναμένουν ντόμινο πτωχεύσεων από μικρότερους tour operator, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που τους δημιούργησε η αναστολή των charter πτήσεων που έχουν ήδη πληρώσει στο Ideal Tοur το οποίο διέκοψε τις εργασίες του.

Το ιστορικό
Tη Παρασκευή 1η Αυγούστου, η αεροπορική εταιρεία, Orenburg Airlines, λόγω της μη πληρωμής της, αναφέρουν οι Russian news, αποφάσισε να αναστείλει τη συνεργασία της με το JSC Ideal Tοur.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει ένα ντόμινο πτωχεύσεων μικρότερων τουριστικών γραφείων.

Δεδομένου ότι η Ideal Round ασχολείται με τις μεταφορές, για τα τουριστικά προγράμματα και πακέτα που σχηματίζουν μικρότερα τουριστικά γραφεία που συνεργάζονται με αυτόν.

Ο Tour Operator Labirint, του οποίου το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών ανήκει στον Mikhail Shamanov – ιδιοκτήτη “Ideal Round” είναι ο πρώτος που κλείνει λόγω της αφερεγγυότητας του “Ideal Round”.

Η υπεύθυνη Τύπου της Ένωσης Γραφείων τουρισμού στη Ρωσία (Rüti) Irina Tyurina δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες που συνεργάζονται με την “Ideal Round”, “προσπαθούν άμεσα να μεταφέρουν τους τουρίστες σε άλλες πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών, με επιπλέον δικό τους κόστος, ώστε να μη δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα».

Συνολικά, λόγω της κατάστασης σχετικά με “Ideal Round” ακυρώθηκαν 36 πτήσεις τσάρτερ των “Orenburg Airlines” σε Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Κίνα και Βουλγαρία.

Το “Ideal Round” λειτουργεί από το 2003 και παρέχει τις υπηρεσίες πώλησης αεροπορικών εισιτηρίων, τρένων, οργανώνει τουριστικά και επαγγελματικά ταξίδια, κρατήσεις ξενοδοχείων κλπ.

Η εταιρεία αναφέρεται στο ενοποιημένο μητρώο των tour operators. Είναι ασφαλισμένη στην JSC OSK για το ποσό των 30 εκατ. ρούβλια.

Τον τελευταίο μήνα έχουν ήδη αναστείλει τις εργασίες τους άλλα τρία Ρώσικα τουριστικά γραφεία.
Το “Neva Travel” είναι το πρώτο που ανέστειλε τις δραστηριότητές του, μία από τις παλαιότερες εταιρείες της Ρωσίας στον τομέα αυτό, στη Πετρούπολη. Ακολούθησε στη Μόσχα, το τουριστικό γαφείο “The World”. Στη συνέχεια, ανέστειλλε τις δραστηριότητες ο ταξιδιωτικός πράκτορας “Expo round”, στη Πετρούπολη.

Πηγή: http://rupaper.com/

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.