Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Εκατοντάδες γάλλοι τουρίστες υπέστησαν δηλητηρίαση σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Ρόδου

Εκατοντάδες γάλλοι τουρίστες υπέστησαν δηλητηρίαση σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Ρόδου

 τροφική_δηλητηρίασηΣύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στο Γαλλικό τύπο, εκατοντάδες τουρίστες, στην πλειοψηφία τους Γάλλοι, υπέστησαν στα μέσα Αυγούστου βαριάς μορφής δηλητηρίαση με συμπτώματα παρόμοια της γαστρεντερίτιδας, κατά τη διαμονή τους σε πεντάστερο ξενοδοχείο της Ρόδου.
Η είδηση κάνει το γύρο των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, καθώς οι Γάλλοι που επέστρεψαν στη χώρα τους μίλησαν σε δημοσιογράφους.

Παράλληλα η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Εποπτεία της Προστασίας των Καταναλωτών ανακοίνωσε ότι στις 11 Αυγούστου 94 Ρώσοι τουρίστες χρειάσθηκαν γιατρό μετά από δείπνο, που είχαν σε ξενοδοχείο της Ρόδου.

Σήμερα, η ηλεκτρονική έκδοση της Le Parisien και η γαλλική τοπική ιστοσελίδα της Τουλούζης Ladepeche.fr προχωρούν την αποκάλυψη ένα βήμα παραπέρα και διασύρουν τη συγκεκριμένη παροχή τουριστικών υπηρεσιών στη χώρα μας, φιλοξενώντας επώνυμες μαρτυρίες γάλλων τουριστών.

Με συνέντευξη τους στο Ladepeche.fr Γάλλοι τουρίστες περιγράφουν πώς οι ίδιοι, η κόρη τους και τα πέντε εγγόνια τους ξόδεψαν 20.000 ευρώ για τις διακοπές τους στη Λίνδο, που τελικά μετατράπηκαν σε μια απίστευτη ταλαιπωρία που τους κόστισε τόσο στην τσέπη όσο και στην υγεία τους.

Όπως διηγούται, η πρώτη εβδομάδα της διαμονής τους κύλησε «απίστευτα ομαλά, ενώ η δεύτερη, από τις 10 μέχρι τις 17 Αυγούστου, μετατράπηκε σε εφιάλτη». «Όπως και εκατοντάδες άλλοι παραθεριστές, έτσι εμείς, ξαφνικά κάναμε εμετό και συνεχείς διάρροιες. Η σύζυγός ήταν ήδη άρρωστη από το εστιατόριο (πριν καν προλάβουμε να ανεβούμε στο δωμάτιο).»

«Έβλεπα ανθρώπους να κάνουν εμετό στις πισίνες, στους διαδρόμους… παντού. Ήταν δύσκολο, για να μην πω σκηνικό αποκάλυψης» καταγγέλλει σε τηλεοπτική εκπομπή Ζαν-Πιερ Λακό, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης «Πιερ Σαμπατιέ».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.