Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Έτοιμη να λειτουργήσει η νέα πύλη εισόδου στην Πέτρα, της Λέσβου

Έτοιμη να λειτουργήσει η νέα πύλη εισόδου στην Πέτρα, της Λέσβου

telonio_Petras‘Ετοιμο το γραφείο διαβατηριακού ελέγχου-πύλης εισόδου Schengen στο λιμάνι της Πέτρας.

Από τη Δευτέρα 25, Αυγούστου, εξοπλισμένο με υπολογιστές, έπιπλα και σφραγίδες, είναι πλέον έτοιμο να λειτουργήσει το γραφείο διαβατηριακού ελέγχου-πύλης εισόδου Schengen, σύμφωνα με το emprosnet.gr, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να έρχονται και να φεύγουν σκάφη από το λιμάνι της Πέτρας και φυσικά επιβάτες.

Η λειτουργία του γραφείου διαβατηριακού ελέγχου στο λιμάνι της Πέτρας είναι ένα έργο πνοής και ταυτόχρονα μοχλός ανάπτυξης της βορειοανατολικής Λέσβου και όχι μόνο, η οποία πλέον συνδέεται απευθείας με την απέναντι μικρασιατική ακτή και ιδιαίτερα με την αναπτυγμένη περιοχή της Τρωάδας.

Η κατασκευή των οικίσκων του γραφείου ελέγχου διαβατηρίων, πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία, του Αναστάσιου Νικολαΐδη, ενός ομογενή επιχειρηματία στο Τορόντο, ο οποίος έκανε  δωρεά 100.000 ευρώ στο Λιμενικό Ταμείο για την κατασκευή λυόμενων αιθουσών συνολικού εμβαδού 170 τετραγωνικών μέτρων.

Εν τω μεταξύ το Επιμελητήριο Λέσβου, μετά την δημοσίευση στο ΦΕΚ Β 2250/19.8.14, της έγκρισης ως Πύλης εισόδου της Πέτρας, προέβη στην εξής ανακοίνωση: “Είναι ένα έργο για το οποίο το Επιμελητήριο είχε ξεκινήσει να αγωνίζεται από το 2004 για την υλοποίησή του και συνεχίστηκαν οι προσπάθειες από όλες τις Διοικήσεις που εναλλάχθηκαν από τότε μέχρι σήμερα.
Η λειτουργία της Πύλης Εισόδου της Πέτρας, αναμένεται να αποτελέσει έναν ακόμη πνεύμονα για την τουριστική ανάπτυξη της Λέσβου, με πρωταρχικό λόγο την αύξηση προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων στο νησί και επιπροσθέτως την προσέλκυση περισσότερων τουριστών από την Τουρκία, εν όψει μάλιστα της απελευθέρωσης της έκδοσης βίζας από Τουρκία, από το έτος 2017.”

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.