Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Tο Κεντρικό Πήλιο, νέος Πολιτιστικός Προορισμός στα Geo Routes Cultural Heritage Journeys

Tο Κεντρικό Πήλιο, νέος Πολιτιστικός Προορισμός στα Geo Routes Cultural Heritage Journeys

Celestyal Cruises

Tο Κεντρικό Πήλιο, νέος Πολιτιστικός Προορισμός στα Geo RoutesΜε την συμμετοχή μίας επίλεκτης ομάδας από την Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ), άνοιξε η αυλαία για την ένταξη του Κεντρικού Πηλίου στις πολιτιστικές διαδρομές των Geo Routes www.geo-routes.com για την Ελλάδα, οι οποίες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Το Βουνό των Κενταύρων, ένας αγαπημένος τουριστικός προορισμός των Ελλήνων (ιδιαίτερα για χειμερινές αποδράσεις) έχει να επιδείξει εκτός του ιδιαίτερου φυσικού του κάλλους, την γαστρονομία  και την ευκολία πρόσβασης, μία εξαιρετικά πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, από μύθους, θρύλους, παραδόσεις και μία επί χιλιετηρίδες μακρόχρονη ιστορία στην Μαγνησία, ήδη από τη Νεολιθική εποχή, ώστε να τον καθιστούν τόπο ξεχωριστού ενδιαφέροντος καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Η πρώτη, εκ των τριών πολιτιστικών διαδρομών διάρκειας 3 ημερών που θα είναι διαθέσιμες από τα Geo Routes στη Μαγνησία θα εστιάζεται στο Κεντρικό Πήλιο, και πιο συγκεκριμένα την Μακρυνίτσα καθώς και τον άξονα Αγ.Γεώργιος Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα και Μηλιές. Βαρύνουσας σημασίας θα αποτελούν και οι επισκέψεις στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα μουσείο-κόσμημα για την πόλη του Βόλου, όπως και στο μουσείο του ΠΙΟΠ, που στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο Πλινθοκεραμοποιίας Ν & Σ Τσαλαπάτα, το οποίο όχι απλά αποτελεί σπάνιο δείγμα διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος στην Ελλάδα, αλλά αποδεικνύει την εξαιρετική εμπορική & βιομηχανική ανάπτυξη της Πόλης στις αρχές του 20ου αιωνα.

Βασικοί συνεργαζόμενοι φορείς του νέου οδοιπορικού των Geo Routes ‘στο Βουνό των Κενταύρων’  θα είναι οι: ΙΓ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), Δ/νση Αρχαίων-Μουσείων-Βιβλιοθηκών του Δήμου Βόλου, Πολιτιστικός Σύλλογος Κένταυρος Αγ.Γεωργίου Νηλείας, Γυναικείος Συνεταιρισμός Εσπερίδες Βυζίτσας, Τραινοσε Βόλου κά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.