Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Incrediblue: ο εύκολος και προσιτός τρόπος να ζήσετε την εμπειρία διακοπών με...

Incrediblue: ο εύκολος και προσιτός τρόπος να ζήσετε την εμπειρία διακοπών με σκάφος

Incrediblue: ο εύκολος και προσιτός τρόπος να ζήσετε την εμπειρία διακοπών με σκάφος

Μπορεί μια νέα εταιρεία να αναπτυχθεί και να ευδοκιμήσει αναλογιζόμενοι τις τρέχουσες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα; Και όμως γίνεται! Η εταιρεία Incrediblue, πρωτοπόρος στο διαδικτυακό χώρο ενοικίασης σκαφών, αποδεικνύει ότι  οι οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις όχι μόνο δεν εμπόδισαν αυτό το εγχείρημα, το αντίθετο μάλιστα το ευνόησαν.

Η Incrediblue ιδρύθηκε το 2012 και αποτελεί μία βραβευμένη διαδικτυακή πλατφόρμα ενοικίασης σκαφών, η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να επεκταθεί πανευρωπαϊκά. Η διαδικτυακή πλατφόρμα συνδέει άμεσα ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής με τους λάτρεις της θάλασσας από όλο τον κόσμο, που ενδιαφέρονται για ενοικίαση ιστιοπλοϊκού ή μηχανοκίνητου σκάφους. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα περισσότερα από 3.000 σκάφη σε 100 δημοφιλείς περιοχές της Ευρώπης, τα οποία αυξάνονται καθημερινά.

Η πρωταρχική ιδέα δημιουργίας της εταιρείας προήλθε από την ανάγκη να καλυφθεί ένα κενό της τουριστικής αγοράς για εναλλακτικές προσιτές διακοπές με σκάφος, χωρίς μεσάζοντες και υπέρογκες αμοιβές των ενδιάμεσων μεσιτών. Η υλοποίηση της ιδέας ήταν το αποτέλεσμα ομαδικής και συλλογικής προσπάθειας, όπου αξιοποιήθηκαν οι γνώσεις και ικανότητες του κάθε μέλους της ομάδας για τη σχεδίαση και εφαρμογή της. Η διαδικτυακή πλατφόρμα της Ιncrediblue δίνει την δυνατότητα απευθείας επικοινωνίας ενοικιαστή και ιδιοκτήτη σκάφους και πλέον οι ταξιδιώτες μπορούν να συγκρίνουν εύκολα τιμές, να μιλήσουν αναλυτικά με τους ιδιοκτήτες σκαφών για να λύσουν κάθε απορία, να δουν αληθινές φωτογραφίες των σκαφών που ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν και να επιτύχουν τις καλύτερες δυνατές τιμές κάνοντας κράτηση με ασφάλεια online μέσω τους συστήματος πληρωμών.

Ο Αντώνιος Φιοράκης, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Ιncrediblue θέλοντας να  παροτρύνει τους νέους και ανέργους που θέλουν να αναζητήσουν ή να επιλέξουν την web επιχειρηματικότητα ως καριέρα δήλωσε ότι: “Εάν έχεις μία καινοτόμο ιδέα σήμερα, είναι απολύτως εφικτό να την δοκιμάσεις με ελάχιστο κόστος και εφόσον έχει εφαρμογή, να δημιουργήσεις τη δική σου εταιρεία. Η ομάδα σου είναι το πιο σημαντικό αγαθό στα πρώτα βήματα της εταιρείας σου. ”

Η εταιρεία έλαβε επένδυση από το JEREMIE OPENFUND II το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό ταμείο επενδύσεων με πόρους από το πρόγραμμα ψηφιακή σύγκλιση, βοηθώντας την να αναπτύξει και να θέσει σε εφαρμογή την πρωτοποριακή και καινοτόμα ιδέα της.Το Ελληνικό startup οικοσύστημα έχει ταχεία ανάπτυξη και η Incrediblue υπήρξε μέλος του από την αρχή. To γεγονός αυτό και οι επαφές με άλλες εταιρίες του οικοσυστήματος την βοήθησαν στη χάραξη στρατηγικής και στην ανάπτυξη της εταιρείας. Όσοι επιθυμούν να αναζητήσουν βοήθεια και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βρουν τις απαραίτητες πληροφορίες στο link http://ec.europa.eu/easme/sme_en.htm), ενώ υπάρχουν μια σειρά από άλλα διεθνή Funds που είναι διαθέσιμα για να τους βοηθήσουν να ολοκληρώσουν την ιδέα τους.
O κ. Δημήτρης Δρακούλης, από το ελληνική πρωτοβουλία του Startupmanifesto ανέφερε σχετικά με την τάση δημιουργίας startups και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις: “Πολλοί στην Ελλάδα αυτή την εποχή μιλούν ίσως και με μια δόση υπερβολής για την άνοιξη των Startups. Πράγματι υπάρχουν μερικές δεκάδες ιστορίες επιτυχίας πλέον, από παρέες φίλων-συνεργατών που ευτύχησαν να δουν την ιδέα τους να αποσπά το ενδιαφέρον των επενδυτών και να χρηματοδοτείται για την περαιτέρω ανάπτυξή της. Είναι βέβαιο επίσης, πως το επενδυτικό κλίμα για τη χώρα μας (με αργούς ρυθμούς) αλλάζει και είναι πλέον δυνατό να ξεκινήσει κάτι καλό στη χώρα μας, με ελπίδες να αναπτυχθεί και να αποτελέσει την αρχή μιας πετυχημένης εταιρίας.”
“Η Ελλάδα σίγουρα απέχει αρκετά από το να αποτελέσει ένα παράδεισο για τις startups αφού πολλά είναι τα εμπόδια που αντιμετωπίζει το επιχειρείν στην Ελλάδα. Ως πλέον σημαντικά αναφέρονται από τους ίδιους τους επιχειρηματίες θέματα όπως η δύσκολη πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια και η χαμηλή διαθέσιμη ρευστότητα, η γραφειοκρατία που δυσκολεύει την έναρξη και τη λειτουργία της επιχείρησης, η υπερφορολόγηση και η πολυπλοκότητα του φορολογικού, του ασφαλιστικού και του κανονιστικού πλαισίου (θέματα που διαπραγματεύεται και το Ελληνικό Μανιφέστο για τις Startups –  περισσότερα στο http://www.startupmanifesto.gr). Κάποια θέματα όπως ο απαιτούμενος χρόνος ίδρυσης επιχείρησης βελτιώθηκαν πρόσφατα και στη χώρα μας, σε άλλα έχουν δρομολογηθεί λύσεις”.
“Το μήνυμα είναι τριπλό: Υπάρχει παγκόσμια ζήτηση για καινοτομία, οι νέες επιχειρήσεις είναι οχήματα ανάπτυξης και προόδου για φιλόδοξους νέους και στην Ελλάδα οι συνθήκες μπορεί να μην είναι άριστες αλλά θα βελτιώνονται συνεχώς. Συνεπώς: Μετανιώνουμε μόνο αν δεν προσπαθήσουμε”.
Παρακάτω αναφέρονται μία σειρά εκδηλώσεων και διαγωνισμών όπου μπορούν να συμμετέχουν όσοι επιθυμούν να υλοποιήσουν μία επιχειρηματική ιδέα και να λάβουν χρηματοδότηση:
·         Τρίτος Διαγωνισμός Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας (http://www.kainotomeis.gr/), μια πρωτοβουλία του ΣΕΒ και της τράπεζας Eurobank
·         Startup Weekend University, θεσμός που προωθεί την επιχειρηματικότητα των νέων και ενθαρρύνει την πραγματοποίηση καινοτόμων ιδεών στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου (http://athens.startupweekend.org/)
·         Παγκόσμια εβδομάδα Επιχειρηματικότητας: 17-23 Νοεμβρίου 2014 http://gr.unleashingideas.org/
Η πρωτοβουλία Startup Europe αποτελεί μέρος του σχεδίου δράσης της Ψηφιακής Ατζέντας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υποστηρίζεται από την Αντιπρόεδρο Neelie Kroes, με στόχο την ενίσχυση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις web και ICT startups στην Ευρώπη, συνεισφέροντας στην καινοτομία, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας στην Ευρώπη, και προωθώντας τους web και ICT επιχειρηματίες που ξεκινούν την επιχείρησή τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να “ανθίσουν”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.