Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη Νότια Κρήτη επισκέφθηκε ομάδα Αυστριακών δημοσιογράφων

Τη Νότια Κρήτη επισκέφθηκε ομάδα Αυστριακών δημοσιογράφων

Τη Νότια Κρήτη επισκέφθηκε ομάδα Αυστριακών δημοσιογράφωνΗ νοτιοδυτική Κρήτη, με τα ορεινά και παραθαλάσσια χωριά της, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ομάδας Αυστριακών δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν το νησί το διάστημα 14 – 18 Ιουνίου 2014.
Στόχος του ταξιδιού, που συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, την Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης), το Δήμο Καντάνου – Σελίνου (Σούγια, Παλαιόχωρα, Ελαφονήσι) και την αεροπορική εταιρεία Austrian Airlines (my Holiday), αποτελεί η παρουσίαση της «αυθεντικής ορεινής και νότιας Κρήτης»  στο αυστριακό κοινό.

Η Austrian Airlines (my Holiday) συνδέει 3 φορές την εβδομάδα τη Βιέννη και άλλες αυστριακές πόλεις με τα αεροδρόμια του Ηρακλείου και των Χανίων, ενώ η Κρήτη είναι ο πρώτος ελληνικός προορισμός στις προτιμήσεις των Αυστριακών.

Οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι από σημαντικά τουριστικά περιοδικά και εφημερίδες της Αυστρίας ξεναγήθηκαν στο Ρέθυμνο, όπου και είχαν ενδελεχή ενημέρωση στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, περιηγήθηκαν στα ορεινά χωριά, επισκέφθηκαν ιστορικά βυζαντινά μοναστήρια,την ιστορική Μονή Πρέβελη, τη λίμνη Κουρνά, το Κουρταλιώτικο φαράγγι, και κατέλυσαν στην περιοχή του Πλακιά. Το ταξίδι συνεχίστηκε στην Παλαιόχωρα. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στη Σούγια,στη Μονή Χρυσοκαλίτισα,  στους καταρράκτες της Αργυρούπολης, στο Ελαφονήσι, και στην πόλη των Χανίων.

Η φιλοξενία της δημοσιογραφικής αποστολής στηρίχθηκε ενεργά από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες στον Πλακιά, την Παλαιόχωρα και τη Σούγια, οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στην αποκόμιση θετικών εντυπώσεων από τους καλεσμένους.

Παρά το γεγονός ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν 3 ταξίδια δημοσιογράφων και πρακτόρων από Αυστρία στην Κρήτη (διοργάνωση γνωστών Tour Operator), το συγκεκριμένο ταξίδι υπήρξε το πρώτο που θα αναδείξει, μέσα από σειρά δημοσιευμάτων, πτυχές της «άγνωστης»  Κρήτης.

Το συγκεκριμένο ταξίδι εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας για την προβολή άγνωστων πτυχών ιδιαίτερα δημοφιλών ελληνικών προορισμών και ιδιαίτερα εκείνων που προσφέρονται για δραστηριότητες όλο τον χρόνο.  Στόχος αποτελεί η παράταση του πτητικού προγράμματος των αεροπορικών εταιρειών και της τουριστικής περιόδου.

Μεγάλος χορηγός : Ξενοδοχείο Pal Beach (Παλαιόχωρα)
Χορηγοί στον Πλακιά : Ξενοδοχεία Porto, Damnoni Bay, Creta Mare, Calypso, Alianthos.

Στη φωτογραφία (από αριστερά προς δεξιά):
Walter Zanker  ( εφημερίδα TAI), Harald Schwinger (εφημερίδα  Kleine Zeitung -2η μεγαλύτερη εφηερίδα της Αυστρίας), Thomas Blaha (Austrian Myholiday),  Mag. Monika Graf  ( εφημερίδα Salzburger Nachrichten), Μαρία Λεμονή (Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας),  Sandra Zurek  ( περιοδικό TRAVELLER)         

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.