Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ο ‘Σολίστ του Ελληνικού Μπουζουκιού’ Θανάσης Πολυκανδριώτης ταξιδεύει με τη Louis Cruises!

Ο ‘Σολίστ του Ελληνικού Μπουζουκιού’ Θανάσης Πολυκανδριώτης ταξιδεύει με τη Louis Cruises!

Ο ‘Σολίστ του Ελληνικού Μπουζουκιού’ Θανάσης Πολυκανδριώτης ταξιδεύει με τη Louis Cruises!Η Louis Cruises, στο πλαίσιο των θεματικών εν πλω εκδηλώσεων που φέτος δοργανώνει και με στόχο πάντα την προώθηση της ιστορίας της ελληνικής μουσικής, έχει την τιμή να φιλοξενήσει στα κρουαζιερόπλοιά της έναν από τους καλύτερους Έλληνες συνθέτες και σολίστ στο μπουζούκι, τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

Πιο συγκεκριμένα, ο δάσκαλος του ελληνικού μπουζουκιού μαζί με την ομάδα του που απαρτίζεται από 5 μουσικούς και 4 χορευτές, θα ‘ταξιδέψουν μελωδικά’ στο Αιγαίο τους επιβάτες της Louis Cruises ερμηνεύοντας τραγούδια που αποπνέουν αληθινή και αυθεντική Ελλάδα, όπως η «Φραγκοσυριανή» του Μάρκου Βαμβακάρη, οι «Χαρταετοί» του Μίκη Θεοδωράκη, ή το «Τα πήρες όλα κι έφυγες» του ίδιου μεγάλου συνθέτη.

POLYKANDRIOTISΘα πραγματοποιηθούν συνολικά 6 μοναδικές εν πλω συναυλίες,  ξεκινώντας από τις 4 Αυγούστου με το Louis Olympia. Στη συνέχεια οι επιβάτες του Louis Cristal θα έχουν τη χαρά να τον απολαύσουν στις κρουαζιέρες με την ονομασία ‘Ειδυλλιακό Αιγαίο’ στις 8 και 25 Αυγούστου. Στις 5  Σεπτεμβρίου θα δώσει και πάλι το ‘μουσικό παρόν’ στο Louis Cristal, ενώ ακολουθούν δύο ακόμα συναυλίες στις 19 Σεπτεμβρίου και 19 Οκτωβρίου με το Louis Olympia.

Επιπλέον, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης μαζί με το γνωστό Δρ. Παντείου Πανεπιστημίου μουσικολόγο Δημήτρη Σταθακόπουλο θα πραγματοποιήσουν στις 5 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της 7ήμερης κρουαζιέρας ‘Εικόνες Αιγαίου’ με το Louis Cristal, ένα διαδραστικό μουσικό σεμινάριο για την «Ιστορία της Ελληνικής Μουσικής». Οι επιβάτες θα έχουν τη σπάνια ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την ιστορία και τα μυστικά των μουσικών οργάνων που βρίσκονται στην καρδιά της μουσικής παράδοσης των Ελλήνων, όπως το μπουζούκι, ο τζουράς και ο μπαγλαμάς.

Στo πλαίσιo της δέσμευσης της Louis Cruises να προσφέρει στους επιβάτες της την καλύτερη εξυπηρέτηση και απόλαυση εν πλω, διοργανώνει φέτος στα κρουαζιερόπλοιά της μία σειρά από 62 θεματικές κρουαζιέρες για όλα τα κοινά, ενδιαφέροντα και ηλικίες, με σκοπό να γνωρίσουν οι επιβάτες καλύτερα τους μοναδικούς προορισμούς της εταιρείας, να ζήσουν και να ακούσουν τις ιστορίες τους, μέσα από τη μουσική, την Ιστορία μας, την αρχαιολογία, τη γαστρονομία της χώρας μας, την ελληνική παράδοση και άλλα πολλά.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές κρουαζιέρες της Louis Cruises, επικοινωνήστε με το 210 4583499 ή επισκεφθείτε το www.louiscruises.com

Λίγα Λόγια για τον Θανάση Πολυκανδριώτη
Γιος του λαϊκού δάσκαλου Θεόδωρου Πολυκανδριώτη, δεν άργησε να ασχοληθεί με τη μουσική αφού σε ηλικία 8 χρονών πήρε τα πρώτα του μαθήματα κιθάρας. Συμμετείχε ως κιθαρίστας από το 1961 σε νεανικά συγκροτήματα της εποχής (JUNIOR, TRIO ESPERANTO) και τρία χρόνια αργότερα άρχισε και η επαγγελματική του καριέρα.
Παρότι παθιασμένος με την κλασική κιθάρα, το καλοκαίρι του 1963 έγινε η αποκάλυψη της μουσικής αξίας του στο μπουζούκι. Αναγνωρίσθηκε ως ένας από τους καλύτερους εκτελεστές «μπουζουκίστες» και τα χρόνια που ακολούθησαν συμμετείχε στο 90% της ελληνικής δισκογραφίας, με σπουδαίες συνεργασίες και πρώτες εκτελέσεις όπως Μικρά Ασία και Βυζαντινό Εσπερινό του Καλδάρα, Σταυρό του Νότου του Μικρούτσικου, Ρεζέρβα και Τραπεζάκια έξω του Σαββόπουλου με το περίφημο μακρύ ζεϊμπέκικο του Νίκου, το Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας του Λοΐζου, Μικρές πολιτείες του Κουγιουμτζή, το Δρόμο του Πλέσσα, Σκληρός Απρίλης του `45 και Αθανασία του Χατζιδάκι, Ανατολή και Μπαλάντες του Μίκη Θεοδωράκη, Κέντρο διερχομένων του Μαμαγκάκη, Παρών το ορχηστρικό του Α. Πάνου και πολλά άλλα.
Το 1971 εμφανίσθηκε με τη Νάνα Μούσχουρη και τη Μαρινέλλα σε σόου του BBC.
Ακολούθησε το κάλεσμα του Μάνου Χατζιδάκι, που ως σολίστας συνεργάστηκε μαζί του.
Το συνθετικό του έργο ξεκίνησε το 1965 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα με περισσότερα από 1.000 τραγούδια. Παράλληλα συνεργάσθηκε με όλους τους μεγάλους τραγουδιστές μας Καζαντζίδη, Διονυσίου, Πάριο, Μαρινέλλα, Βοσκόπουλο, Πουλόπουλο κ.ά.
Έχει δώσει συναυλίες στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, της Αμερικής και της Αυστραλίας όπως Albert Hall (Λονδίνο), Opera House (Σύδνεϋ), Kennedy Center, Carnegie Hall (Αμερική), Shanghai Concert Hall (Σαγκάη) και έχει λάβει μέρος σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ.
Τα έτη 2001-2002, 2002-2003 δίδαξε τα μαθήματα Μουσική Δεξιότητα και Μουσικά Σύνολα στα ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα, στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας. Για τα ακαδημαϊκά έτη 2005 έως 2008 ήταν Ειδικός Επιστήμονας στη βαθμίδα του Λέκτορα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα στο τμήμα νηπιαγωγών.
Το 2003 ιδρύει τον Καλλιτεχνικό Μουσικό Σύλλογο ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ και το μουσικό σύνολο 40 μπουζουκιών. Ο σύλλογος είναι η συνέχεια της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει το 1992 με την ίδρυση του λαϊκού σχολείου. Στις 13/8/2004 το μουσικό σύνολο 47 μπουζουκιών έλαβε μέρος στην τελετή έναρξης των XXVIII Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004».
Για την περίοδο 2005 – 2006 ήταν ο μόνιμος μπουζουκίστας των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
Στις 8 Ιουνίου 2008, βραβεύτηκε με το Ετήσιο Διεθνές Βραβείο Εθνικής Μουσικής «Maestro International», το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο σε σολίστες από τα Βαλκάνια. Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Θέατρο Βελιγραδίου υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Σερβίας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Βελιγραδίου.
Τον Μάιο του 2009, μετά τo πρώτο του βιβλίο, την μέθοδο εκμάθησης μπουζουκιού με τίτλο «Είναι εύκολο να μάθεις μπουζούκι» από τις Εκδόσεις Φίλιππος Νάκας, ο Θανάσης Πολυκανδριώτης παρουσιάζει τώρα τη «Λαϊκή Αρμονία» και το «Κονσέρτο για μπουζούκι Νο 1».
Από το 2011 ο Θανάσης Πολυκανδριώτης με το Μουσικό Σύνολο μπουζουκιών ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ, έχουν ξεκινήσει συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης όπου πραγματοποιούν τις πρόβες τους και ανοιχτά σεμινάρια για το κοινό.
Τον  Οκτώβριο του 2012, με πρωτοβουλία του Θανάση Πολυκανδριώτη  διοργανώθηκε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και με πολύ μεγάλη συμμετοχή Διημερίδα με θέμα το κατεξοχήν σολιστικό όργανο του ελληνικού μουσικού τοπίου, το μπουζούκι, και τη συμβολή του στο Λαϊκό Τραγούδι.
Το Δεκέμβριο του 2012, ο Πολυκανδριώτης  με τους μουσικούς του καλεσμένοι της Κυπριακής Πρεσβείας της Κούβας, έδωσαν μια παράσταση στο Εθνικό Θέατρο της Αβάνας με ήχους Ελλάδας και Κύπρου. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στη μεγάλη αίθουσα του Εθνικού Θεάτρου της Κούβας, χωρητικότητας 2.000 ατόμων η οποία παραχωρήθηκε για πρώτη φορά στην Κυπριακή Πρεσβεία από τον Υπουργό Πολιτισμού της Κούβας. Ο Θανάσης Πολυκανδριώτης είναι ο εμπνευστής και ο συντονιστής ομάδας επιστημόνων για την αναγνώριση του ελληνικού μπουζουκιού ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά στην UNESCO.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.