Αρχική Αεροπορικά Νέα ΕΕΕΚΕ: Κανονικά θα διεξαχθούν οι πτήσεις την Πέμπτη, 31 Ιουλίου

ΕΕΕΚΕ: Κανονικά θα διεξαχθούν οι πτήσεις την Πέμπτη, 31 Ιουλίου

ΕΕΕΚΕ: Κανονικά θα διεξαχθούν οι πτήσεις την Πέμπτη, 31 ΙουλίουΚανονικά θα διεξαχθούν οι πτήσεις την Πέμπτη, 31 Ιουλίου, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανέστειλαν την στάση εργασίας που είχαν εξαγγείλει, από τις 08.00 – 12.00 το πρωί.

Ειδικότερα, έπειτα από συνάντηση που είχαν με τη διοίκηση της ΥΠΑ και τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, αποφάσισε την αναστολή της ανωτέρω στάσης εργασίας, “συναισθανόμενοι” “οπως τονίζουν στην ανακοινωσή τους, “την ευθύνη και το ειδικό βάρος της συνεισφοράς του κλάδου στον τουρισμό και την εθνική οικονομίαως ένδειξη καλής θέλησης εν αναμονή ταχείας ανάληψης δράσεων από την πολιτεία”.

Στο εξώδικο προς την ΥΠΑ, ως αιτίες για την στάση εργασίας, αναφέρονταν οι εξής:

1. Αξιολόγηση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, με βάση τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης

2. Νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη σύσταση Παρόχου Αεροναυτιλίας, με οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια

3. Προσλήψεις για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του κλάδου ΠΕ/2.

4. Προμήθεια νέου συστήματος ραντάρ και συχνοτήτων για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας.

Η Διοίκηση της ΥΠΑ προώθησε τα αιτήματα υπ’ αριθμόν 1,3 και 4 προς τον Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ όπως αυτά περιγράφηκαν στην εξώδικη προαναγγελία απεργιακής κινητοποίησης.

Στο σημείο που αντιδρούν σφόδρα οι ελεγκτές είναι ο τρόπος, που προωθεί η ΥΠΑ, τη σύσταση του Παρόχου Αεροναυτιλίας. Όπως υποστηρίζουν οι ελεγκτές, «Αναφορικά με το υπ΄ αριθμόν αίτημα 2 περί σύστασης Ανεξάρτητου ΠαρόχουΥπηρεσιών Αεροναυτιλίας με Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια» οι ελεγκτές υποστηρίζουν ότι «Η αναγκαιότητα σύστασης Παρόχου Υπηρεσιών Αεροναυτιλίας με Διοικητική και Οικονομική Αυτοτέλεια πηγάζει από απαίτηση της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας και αποτελεί προαπαιτούμενο του Μνημονίου στα πλαίσια της μεταρρύθμισης».

Και καλούν τα συναρμόδια υπουργεία να προβούν σε τάχιστη έναρξη διαλόγου με στόχο την σύσταση Βιώσιμου και Ανεξάρτητου Παρόχου Αεροναυτιλίας..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.