Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Απόηχος «Α» μία transmedia κινηματογραφική παράσταση

Απόηχος «Α» μία transmedia κινηματογραφική παράσταση

Απόηχος «Α» μία transmedia κινηματογραφική παράστασηΜία καινοτόμο παραγωγή, σε πρώτη παγκόσμια αποκλειστική πρεμιέρα, είχε την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό του Sani Festival στις 26 Ιουλίου, στο Λόφο της Σανης. Η transmedia κινηματογραφική παράσταση “Α”, σε σκηνοθεσία Στάθη  Αθανασίου, εντυπωσίασε, προβλημάτισε και τέλος, εντυπώθηκε ως ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα στον τομέα των παραστατικών τεχνών.

Ο σκηνοθέτης, που συνυπογράφει και το σενάριο με τον Πέντρο Ολάλια, παρουσίασε την κρυμμένη – φοβισμένη Αντιγόνη του σήμερα, αλλά και τις “μάσκες” που πέφτουν. Πρόκειται για μια σημερινή ιστορία, η οποία αναφέρεται σε θέματα που βιώνουμε αυτήν τη στιγμή και που θα βιώνουμε και μεθαύριο, αλλά εντέλει αυτό που προκύπτει σαν ερώτημα, είναι το ίδιο ακριβώς που προέκυψε και με την εκδοχή του Σοφοκλή: Δηλαδή «είναι ο ανθρώπινος νόμος δικαιοσύνη;».

Στην παράσταση, η κινηματογραφική ταινία υπήρξε ως βασικός αφηγητής, ενώ ο Χορός τριών γυναικών, η ίδια η «Α», καθώς και οι μουσικοί οι οποίοι διευθύνονταν ζωντανά από το συνθέτη, συνδιαλέγονταν μαζί της επάνω στη σκηνή. Με αυτόν τον τρόπο, ο κινηματογράφος υπηρέτησε άρτια το φυσικό του γονιό, την κλασική τραγωδία, έξω από το χώρο “ασφαλείας του”, σε ένα θεατρικό χώρο.

Ένα πρότζεκτ συλλογικό σε όλα τα επίπεδα, το οποίο έφερε στην ίδια ομάδα δημιουργούς και θεατές, ανοίγοντας έναν καλλιτεχνικό, αλλά και ρεαλιστικό διάλογο επάνω στο πού βρισκόμαστε σήμερα και πού οδεύουμε.

Και έπεται συνέχεια.
H τέχνη είναι συναίσθημα. Μεταδώστε το.

Καλλιτεχνική Διευθύντρια Sani Festival: Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη

Δείτε το βίντεο/backstage:  HYPERLINK “https://www.youtube.com/watch?v=pIlxWOX50qk” https://www.youtube.com/watch?v=pIlxWOX50qk

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.