Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί το δικαίωμα στον προσβάσιμο Τουρισμό!

Το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί το δικαίωμα στον προσβάσιμο Τουρισμό!

imageΜε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, το Συνέδριο «Τουρισμός & Άτομα με Αναπηρία: πρόκληση για την ελληνική οικονομία & κοινωνία».

Το Συνέδριο διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) ως Εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «ΠΡΟ-ΩΘΗΣΗ», η οποία έχει αναλάβει την υλοποίηση της Πράξης με τίτλο: «Πρόσβαση στον Τουρισμό – Ώθηση στην Εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους/ες με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής»[1].
 
Στόχος του Συνεδρίου ήταν η ανάδειξη των ευκαιριών που προσφέρει ο «Τουρισμός για Όλους» ή «Προσβάσιμος Τουρισμός» τόσο για την κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία (είτε ως εργαζομένων είτε ως πελατών) όσο και για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την κατάκτηση νέων ομάδων πελατών. Ομιλητές ήταν πολλά στελέχη του τουριστικού κλάδου που συνεισέφεραν ουσιαστικά στη συζήτηση.

Χαιρετισμό στην έναρξη απεύθυναν ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, στη θέση της υπουργού Όλγας Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας & Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ) Άγγελος Τόλκας και ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Αλέξανδρος Λαμνίδης. Τον συντονισμό όλου του Συνεδρίου είχε αναλάβει ο γενικός γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ. Χρήστος Νάστας.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.