Home Ειδήσεις στα Ελληνικά ΣΕΤΕ: Δεν νοείται ελκυστικό τουριστικό προϊόν πόλης, χωρίς ανοικτά μουσεία και καταστήματα...

ΣΕΤΕ: Δεν νοείται ελκυστικό τουριστικό προϊόν πόλης, χωρίς ανοικτά μουσεία και καταστήματα επτά μέρες την εβδομάδα

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕΜε αφορμή τη χθεσινή επιστολή που απέστειλε ο ΣΕΤΕ στον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Γεράσιμο Γιακουμάτο, σχετικά με την πιλοτική εφαρμογή ανοίγματος των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Σε μία σύγχρονη τουριστική χώρα όπως η Ελλάδα, δεν νοείται ελκυστικό τουριστικό προϊόν πόλης, χωρίς τη δυνατότητα ανοικτών μουσείων και καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας και Θεσσαλονίκης, επτά μέρες την εβδομάδα. Παρόμοιες ρυθμίσεις εφαρμόζονται σχεδόν από όλους τους ανταγωνιστές μας. Τα μουσεία άνοιξαν, παρά τις αντιδράσεις, με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα.
Ας ελπίσουμε η Κυβέρνηση να δείξει την ίδια αποφασιστικότητα και για τα καταστήματα, σκεπτόμενη το συμφέρον των καταναλωτών και των επισκεπτών, δηλαδή το συμφέρον της οικονομίας της χώρας».

3 COMMENTS

  1. Αφού το θέλει ο κύριος τόσο πολύ να δουλεύει και την Κυριακή και δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει, ας το κάνει αυτός προσωπικά μόνος του!!!!! Οι υπόλοιποι έχουμε με πολύ καλύτερα πράγματα να ασχοληθούμε(οικογένεια κτλ…). Σε καμμία χώρα πάντως δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα 7 ημέρες την εβδομάδα, μή γελοιόμαστε ακόμα και σε πιό τουριστικές περιοχές!!! Θα πρότεινα στους κυρίους αυτούς να προσέχουν τι λένε και τι προτείνουν πριν έρθει πάνω τους η λαϊκή οργή και κατακραυγή!!!!

    • Μπορεί ο κύριος σίγουρα να μην θέλει να δουλεύει και την Κυριακή, όμως επειδή ο τουρισµός για την ελληνική οικονοµία αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης, µε σηµαντική συνεισφορά στο ΑΕΠ, στην απασχόληση και στις επενδύσεις και έχει άµεσα οφέλη στις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις γιατί να μην θέλεις να ενισχύσεις ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο που εξαρτώνται απο 446 χιλ. θέσεις απασχόλησης και διοχετεύει άμεση ρευστότητα στις επιχειρήσεις.

  2. Ας αποφασίσουμε τελικά ……. Τι τουρισμό θέλουμε;

    ΓΙΑΤΙ τουρισμός με κλειστά μαγαζιά και μουσεία ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ
    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ να έρθουν τουρίστες; τι να δούν και τι να κάνουν;

    Μια τόσο απλή λογική με απλές αντιλήψεις που δεν αξιολογείται ούτε αναγνωρίζεται στο βαθμό που μπορεί να συμβάλει, στην «τουριστική ανάπτυξη»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.