Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 20-21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014‏

ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΤΡΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 20-21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014‏

Υποστηριξη_της_ζωης_στο_τραυμαΗ ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των νοσοκομείων Κομοτηνής και Kardjali και του ιατρικού τους προσωπικού, για την καλύτερη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών με έμφαση στα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, είναι το αντικείμενο του Διήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Υποστήριξη της Ζωής στο Τραύμα», που διεξάγεται στην Κομοτηνή στις 20 & 21 Ιουνίου 2014, στο ξενοδοχείο Ανατόλια.

Η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των νοσοκομείων Κομοτηνής και Kardjali και του ιατρικού τους προσωπικού, για την καλύτερη αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών με έμφαση στα αυτοκινητιστικά ατυχήματα, είναι το αντικείμενο του Διήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Υποστήριξη της Ζωής στο Τραύμα».
Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή και το Σάββατο 20-21 Ιουνίου 2014, στην Κομοτηνή, στο ξενοδοχείο Ανατόλια και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου MEDICINET. Το έργο αποτελεί την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια μεγάλης κλίμακας, σε επίπεδο νοσοκομείων, για τη συνεργασία στον τομέα της αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών και έκτακτων ιατρικών συμβάντων.
Σχεδιάστηκε από τα στελέχη των νοσοκομείων της Κομοτηνής (Ελλάδα) και Kardjali (Βουλγαρία), με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες ιατρικών υπηρεσιών των δύο περιοχών
Η υγεία αποτελεί την σημαντικότερη διάσταση στην ανθρώπινη ζωή. Ο συνολικός στόχος του έργου MEDICINET έγκειται στο να αναπτύξει κοινές δράσεις που αποσκοπούν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής ώστε να προβάλουν τη Διασυνοριακή Περιοχή μέσω της διασφάλισης της Συνοχής και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.
Η κεντρική ανάγκη που προκάλεσε την ανάπτυξη του συγκεκριμένου έργου, είναι ο νέος δρόμος ο οποίος θα συνδέει την πόλη της Κομοτηνής με την πόλη Kardjali. Ο εν λόγω δρόμος αποτελεί μέρος του Διευρωπαϊκού δικτύου και πιο συγκεκριμένα  είναι μέρος του Διαδρόμου 9. Χωρίς αμφιβολία ο νέος δρόμος θα αυξήσει τις δραστηριότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων αλλά την ίδια στιγμή θα δημιουργήσει νέες ανάγκες για υποδομές υγείας. Η βασική ιδέα είναι πως κάθε περιστατικό που θα συμβαίνει στον διεθνή δρόμο μεταξύ Κομοτηνής και Kardjali θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα δύο αυτά νοσοκομεία.
Κύριες Δραστηριότητες:
    •    Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από τα δύο νοσοκομεία για την αντιμετώπιση των έκτακτων περιστατικών
    •    Κτιριακές υποδομές για το χώρο των χειρουργείων στο νοσοκομείο του Kardjali
    •    Δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ των δύο νοσοκομείων
    •    Κοινό σχέδιο Δράσης για τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης
    •    Οργάνωση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων για το προσωπικό των δύο νοσοκομείων (γιατροί, νοσοκόμοι, οδηγοί, τραυματιοφορείς)
    •    Διοργάνωση πλήθους ενημερωτικών- προωθητικών δράσεων : ημερίδες, θεματικά εργαστήρια, ανοιχτές εκδηλώσεις, προβολής στα ΜΜΕ, παραγωγή έντυπου ενημερωτικού υλικού, κ.α.
Η παρακολούθηση του συνεδρίου είναι ελεύθερη. Πληροφορίες Τ. 2310250932
www.medicinet.eu
Το έργο MediciNet υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013»  και συγχρηματοδοτείται κατά το 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους των χωρών που συμμετέχουν.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.