Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ένα ακόμη πισώπλατο χτύπημα, προς τα Ελληνικά Γραφεία Ταξειδίων

Ένα ακόμη πισώπλατο χτύπημα, προς τα Ελληνικά Γραφεία Ταξειδίων

Πισώπλατο_Χτύπημα_στους_Τουριστικούς_ΠράκτορεςΤο νέο site του ΕΟΤ επίσημος ανταγωνιστής των Γραφείων Ταξειδίων!!!!
Ένα ακόμη πισώπλατο χτύπημα, προς τους Έλληνες Τουριστικούς επιχειρηματίες, δίνει η κυβέρνηση!!

Θέλετε να ταξιδέψετε με πλοίο, στα Ελληνικά νησιά??

Δείτε τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια απο το …….. και βέβαια κλείστε θέσεις από που αλλού από το πρακτορείο στο οποίο ανήκει η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το επίσημο κρατικό site για τον τουρισμό, και που βέβαια (επαναλαμβάνομαι εδώ) ήταν μέχρι χθες το μόνο που μπορούσε να διαφημίζεται στη συγκεκριμένη πλατφόρμα!! Δηλαδή πριν βγεί η ανακοίνωση του HATTA….

Σε μια εποχή που οι Έλληνες τουριστικοί επιχειρηματίες, που δεν ασχολούνται αποκλειστικά με το incoming, φυτοζωούν, σε μια εποχή που μόνο οι φόροι και οι υποχρεώσεις προς το δημόσιο αυξάνονται, το site του ΕΟΤ, το Υπουργείο Τουρισμού δηλαδή, επέλεξε να βοηθήσει κάποιους ευνοούμενους, αυλικούς του.

Άραγε δεν γνωρίζει ότι αυτές τις πληροφορίες, για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και μόνο τις πληροφορίες, αφήνοντας σε όλους τους ιδιώτες επιχειρηματίες το δικαίωμα να κάνουν τις κρατήσεις και τις πωλήσεις, τις δίνει και το Υπουργείο Ναυτιλίας, και ο ΟΤΕ αλλά και η Forthcrs, το Back office δηλαδή, των περισσότερων, αν όχι όλων των γραφείων ταξειδίων, και μάλιστα σε front desk, ειδικά διαμορφωμένο για κάθε ενδιαφερόμενο, με μεταφορά σε ειδική σελίδα στην οποία αναφέρονται όλα τα συνεργαζόμενα ανά περιοχή Γραφεία Ταξειδίων.

Θέλετε λοιπόν και εσείς, ως επαγγελματίας στον χώρο του τουρισμού να κάνετε online κρατήσεις ακτοπλοϊκών δρομολογίων προσδοκώντας κάποιους πελάτες?? Το λιγότερο που πρέπει να κάνετε είναι να βάλετε διαφήμιση κατόπιν επικοινωνίας (αν θέλει δηλαδή) με τη συνεργαζόμενη με το visitgreece.gr εταιρεία. (Σας ζητούν χρήματα δηλαδή, από τα οποία, ωφελείται πάλι, μόνο η πλατφόρμα που έχει επιλέξει ο ΕΟΤ).

Αλλά και πάλι ίσως έτσι να καταφέρετε να έχετε κάποια κράτηση…… εάν δεν χτυπήσουν οι χρήστες πρώτα το site που βλέπουν στη κορυφή της συγκεκριμένης σελίδας, του ανταγωνιστή σας δηλαδή, που εκτός των άλλων χρησιμοποιεί τη δύναμη που του δίνετε με άλλο τρόπο εσείς, οι ίδιοι, από τη συνδρομή σας δηλαδή, αλλά τώρα πλέον και από τη δύναμη που του δίνει η ίδια η κυβέρνηση….να σας εξοντώσει!!!

Πείτε μας όμως τι έχει κάνει ο ΕΟΤ για τα αεροπορικά δρομολόγια, μήπως έχει βάλει μόνο link προς το “Eleftherios Venizelos (ATH)”, το οποίο μάλιστα ανοίγει σε νέα σελίδα, ούτως ώστε, το site του ΕΟΤ να παραμένει ανοιχτό, ακόμα και όταν ο χρήστης κλείσει το παράθυρο του αεροδρομίου. Ενώ όταν ο χρήστης επιλέξει τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια θα φύγει εντελώς από το site του ΕΟΤ!

Σε αυτό το σημείο μας έρχεται στο νου μια περίπτωση, όπου εδώ και κάποια χρόνια, όταν το internet ήταν στα σπάργανα, στην Ελλάδα, κάποια εταιρεία πήγε στο παλιό αεροδρόμιο (στο Ελληνικό δηλαδή) και πρότεινε να βάλει web cam στον πίνακα ανακοινώσεων, το 1997!  Φυσικά αναλαμβάνοντας εκείνη όλα τα έξοδα.
Ο υπεύθυνος του αεροδρομίου το θεώρησε εκπληκτικό και το έστειλε στην αρμόδια υπηρεσία, η οποία κάλεσε την εταιρεία που το πρότεινε και τους έκανε την ακόλουθη ερώτηση – “μπορεί να το κάνει και άλλος αυτό;” Όταν απάντησαν ναι, τους είπαν ότι πρέπει να το βγάλουν σε διαγωνισμό!

Μήπως θα έπρεπε να έβγαινε σε διαγωνισμό και να ήταν σε πλήρη διαύγεια και η πλατφόρμα που θα επέλεγε ο ΕΟΤ-Υπουργείο;
Ή απλά, χωρίς κανένα θέμα μονομερούς υποστήριξης, θα μπορούσε να βάλει ένα link στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Εκτός αν θεωρεί ο ΕΟΤ ότι η πληροφορία του Υπουργείου Ναυτιλίας δεν είναι έγκυρη ή αξιόπιστη!
Μα τι λέμε, η ForthCRS δίνει την πληροφορία σε όλους εντελώς δωρεάν χωρίς διαφημιστικά και κρατήσεις.

Αλλά τι προτείνουμε τώρα, όταν, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της παραπάνω πλατφόρμας-οδηγού-Πρακτορείου Ταξειδίων, το επίσημο όργανο των Γραφείων Ταξειδίων αλλά και τα μέλη του παρασύρονται από διάφορους επιτήδειους οι οποίοι ονειρεύονται επιστροφή στο παρελθόν και αντιστέκονται στο νέο.

Και όπως τονίζουν “Το πάρτι όμως τελείωσε, η Ελλάδα αλλάζει”

Είναι λάθος οι τακτικές της πλήρους διαύγειας και των διαγωνισμών!!!

Άραγε????

 

Σημείωση:

Ο ιδρυτής του συγκεκριμένου οδηγού (πλατφόρμας πλέον), ο οποίος έχει χαθεί εδώ και χρόνια, (κρίμα), έλεγε πάντοτε ότι “Δεν Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστές των πελατών μας, εμείς δεν μπορούμε να έχουμε Γραφείο Ταξειδίων”.

Υπήρχε βέβαια ένας αφανής, εκείνη την εποχή, για τον οδηγό εταίρος, ο οποίος είχε Γραφείο Ταξειδίων, όπως όμως, είχαν συμφωνήσει, κρατούσε πάντα χαμηλούς τόνους και δεν είχε καμμία άλλη ανάμειξη εκτός από τον οικονομικό έλεγχο και την είσπραξη των μερισμάτων του.

Αυτός ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης, μετά τον χαμό του ιδρυτή της και την απομάκρυνση των συγγενών του.

Και να τώρα.

Δημιουργήθηκε ένας οργανισμός ο οποίος 

Α) εισπράττει χρήματα από τα Γραφεία ταξειδίων, τα Ξενοδοχεία,  τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές εταιρείες και λοιπούς συνεργάτες των Γραφείων Ταξειδίων για να τα κάνει γνωστά, σε Ελλάδα και εξωτερικό και να ενημερώνει για τις υπηρεσίες τους.

Β) Είναι μέσα στην αγορά ως Γραφείο Ταξειδίων δηλαδή διεκδικεί τους πελάτες που διεκδικούν και τα μέλη του Οδηγού και

Γ) Τώρα πλέον με τη βοήθεια του ίδιου του κράτους (βλ. ΕΟΤ-Υπουργείο-visitgreece) επιχειρεί να διεκδικήσει τις πιθανές κρατήσεις που θα αναζητούσαν αναγνώστες-επισκέπτες του επίσημου κρατικού τουριστικού site, ή ζητά χρήματα για να υπάρξει κάποια δυνατότητα εμφάνισης και κάποιου άλλου Επαγγελματία, στη σελίδα που στέλνει το site του ΕΟΤ, τον χρήστη …..

Αλλά τι λέμε τώρα όταν, σύμφωνα με τους υπεύθυνους της παραπάνω πλατφόρμας-οδηγού-Πρακτορείου Ταξειδίων, το επίσημο όργανο των Γραφείων Ταξειδίων αλλά και τα μέλη του παρασύρονται από διάφορους επιτήδειους οι οποίοι ονειρεύονται επιστροφή στο παρελθόν και αντιστέκονται στο νέο.

Και όπως τονίζουν “Το πάρτι όμως τελείωσε, η Ελλάδα αλλάζει”

Είναι λάθος οι τακτικές της πλήρους διαύγειας και των διαγωνισμών!!!

Άραγε????

 

Θυμηθείτε τα όλα αυτά κύριοι, όταν έλθουν οι λογαριασμοί και δεν έχετε να τους πληρώσετε…., όταν σας απειλεί η εφορία με κατάσχεση του σπιτιού σας κλπ., κλπ.

Εγώ …. Αποφάσισα να πέσω μαχόμενη……

Όποιος θέλει ας έλθει να πάρει ότι θέλει, εγώ θα συνεχίζω να μιλάω πλέον όσο μπορώ…..

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.