Αρχική Αεροπορικά Νέα Etihad Airways και Aegean γιόρτασαν τη συνεργασία τους

Etihad Airways και Aegean γιόρτασαν τη συνεργασία τους

Photo 1 - UAE Greece Ambassador and Etihad CCO
Η Αυτού Εξοχότητα Sultan Mohammed Majed Al Ali, Πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα και ο κ. Peter Baumgartner, Εμπορικός Διευθυντής της Etihad Airways γιορτάζουν τα πέντε πετυχημένα χρόνια της Etihad Airways στο δρομολόγιο Αθήνα – Άμπου Ντάμπι

Photo 3 - Etihad Aegean Athens airport cake cutting
Η κα. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, ο κ. Peter Baumgartner, Εμπορικός Διευθυντής της Etihad Airways και ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines στον εορτασμό των πέντε ετών του δρομολογίου της Etihad Airways και στην έναρξη των απευθείας πτήσεων της Aegean από Αθήνα προς Άμπου Ντάμπι

Στο παραλιακό Island της Βάρκιζας με ένα φαντασμαγορικό πάρτυ γιόρτασαν η Etihad Airways, ο εθνικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και ο συνεργάτης κοινού κωδικού Aegean Airlines τα πέντε χρόνια των απευθείας δρομολογίων της Etihad Airways από Αθήνα προς Άμπου Ντάμπι και την έναρξη των νέων απευθείας πτήσεων της Aegean στην πρωτεύουσα των ΗΑΕ.   
 
Picture 2Η Etihad Airways ξεκίνησε τη λειτουργία της στην Αθήνα τον Ιούνιο του 2009 και από τότε έχει μεταφέρει σχεδόν 400.000 επιβάτες και σχεδόν 3.700 τόνους εμπορευμάτων στο συγκεκριμένο δρομολόγιο. Για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, η αεροπορική εταιρεία θα αυξήσει από τις 2 Ιουλίου το τρέχον δρομολόγιο Αθήνα-Άμπου Ντάμπι σε 10 δρομολόγια την εβδομάδα.  
 
Κατά τη διάρκεια της φετινής θερινής περιόδου το συγκεκριμένο δρομολόγιο της Etihad Airways θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A330-200 ευρείας ατράκτου, το οποίο θα αντικατασταθεί με  Airbus A320 για τη χειμερινή περίοδο.*
 
Ο Peter Baumgartner, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Etihad Airways, δήλωσε: «Χρόνο με το χρόνο, το δρομολόγιο μας στην Αθήνα ξεπερνά κάθε προσδοκία και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ενισχύουμε αυτή την επιτυχία με την προσθήκη χωρητικότητας από και προς την Ελλάδα, και επισήμως σφραγίζουμε τη συμφωνία κοινού κωδικού στην Αθήνα με την Aegean, τη μεγαλύτερη εμπορική αεροπορική εταιρεία».
 
«Από σήμερα, η Aegean θα πραγματοποιεί τέσσερα δρομολόγια εβδομαδιαίως προς το σπίτι και κόμβο μας, το Άμπου Ντάμπι, παρέχοντας βολικές ανταποκρίσεις για τους επιβάτες με προορισμούς από το παγκόσμιο δίκτυο της Etihad Airways».†
 
«Η Etihad Airways θα τοποθετήσει τον κωδικό της, EY, στα νέα δρομολόγια της Aegean και εστιάζοντας στους επιβάτες μας που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς και για λόγους αναψυχής, από την επιχειρηματική κοινότητα και τις κυβερνήσεις, ανυπομονούμε για την περαιτέρω ενδυνάμωση των ισχυρών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ».
 
Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Aegean Airlines, συμπλήρωσε: «Συγχαίρουμε την Etihad Airways για τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της στην Ελλάδα, και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που συνεργαζόμαστε για να ξεκινήσουμε τις απευθείας πτήσεις μας προς Άμπου Ντάμπι».

«Έχουμε στρατηγικά αποφασίσει να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου και μέσω της συνεργασίας μας με την Etihad Airways είμαστε σε θέση να προσφέρουμε ενισχυμένες δυνατότητες σύνδεσης και διακεκριμένες υπηρεσίες στους πελάτες μας».

«Η Aegean πιστεύει ακράδαντα πως μέσα από συνεργασίες σαν και αυτή που εγκαινιάζουμε σήμερα  με την Etihad Airways, θα συνεχίσουμε την ενεργή υποστήριξή μας στον τουρισμό της χώρας».
 
Η Aegean Airlines θα ξεκινήσει το νέο δρομολόγιο Αθήνα-Άμπου Ντάμπι με αεροσκάφος Airbus A320 168 θέσεων. Η αεροπορική θα επιτρέψει στην Etihad Airways να τοποθετήσει τον κωδικό της ΕΥ σε 16 προορισμούς της Aegean σε όλη την Ελλάδα.††
 
Ο κ. Αλέξανδρος Αραβανής, Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Λειτουργιών του Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, πρόσθεσε: «Η αγορά της Μέσης Ανατολής συνεχίζει τη δυναμική της ανάπτυξη, έχοντας αποδείξει την ισχύ και τις δυνατότητές της ακόμα και κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης. Είμαστε χαρούμενοι που καλωσορίζουμε την είσοδο της Aegean Airlines στο δρομολόγιο Αθήνα-Άμπου Ντάμπι με τη συμφωνία κοινού κωδικού με την Etihad Airways».

Η σημαντική αυτή συνεργασία προσφέρει περισσότερες επιλογές στο δρομολόγιο Αθήνα-Άμπου Ντάμπι για τους επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ή λόγους αναψυχής, ενώ παράλληλα ενισχύουμε τη σύνδεση με προορισμούς εκτός Αθηνών και πέρα από το Άμπου Ντάμπι, στην Ασία, στην Άπω Ανατολή και στην Αυστραλία.

«Καλωσορίζουμε αυτή τη συνεργασία και ευχόμαστε και στις δύο αεροπορικές εταιρείες τα καλύτερα – στην Etihad Airway που γιορτάζει πέντε χρόνια απευθείας πτήσεων μεταξύ Αθήνας και Άμπου Ντάμπι και στην Aegean Airlines που γιορτάζει τα 15α γενέθλιά της».

Θερινό πρόγραμμα πτήσεων Αθήνα – Άμπου Ντάμπι από την Etihad Airways και την Aegean
Πτήση #ΑπόΑναχώρησηΠροςΆφιξη ΣυχνότηταΑεροσκάφοςEY091Άμπου Ντάμπι (AUH)09:30Αθήνα (ATH)13:25Καθημερινά A330*EY090Αθήνα (ATH)14:30Άμπου Ντάμπι (AUH)20:10ΚαθημερινάA330*EY099Άμπου Ντάμπι (AUH)02:50Αθήνα (ATH)07:05Τετάρτη, Παρασκευή, ΚυριακήA320EY098Athens (ATH)08:15Άμπου Ντάμπι (AUH)13:55Τετάρτη, Παρασκευή, ΚυριακήA320A3943Άμπου Ντάμπι (AUH)02:00Αθήνα (ATH)06:00Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, ΣάββατοA320A3942Αθήνα (ATH)19:00Άμπου Ντάμπι (AUH)00:30 + 1Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Κυριακή A320
* Το αεροσκάφος ευρείας ατράκτου Airbus A330-200 της Etihad Airways θα πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια από Αθήνα προς Άμπου Ντάμπι από 1 Ιουνίου 2014 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2014. Μέχρι τότε το δρομολόγιο θα πραγματοποιείται με αεροσκάφος Airbus A320.

† Η Aegean έχει τοποθετήσει τον κωδικό της, A3, στις πτήσεις της Etihad Airways μεταξύ Αθήνας και Άμπου Ντάμπι, αλλά και προς το Μπαχρέιν (BAH), το Περθ (PER) και από τις 15 Ιουλίου, προς τη Μελβούρνη (MEL), το Σύδνεϋ (SYD), το Κουβέιτ (KWI) και το Γιοχάνεσμπουργκ (JNB).

† † Η Etihad Airways έχει τοποθετήσει τον κωδικό πτήσεών της, ΕΥ, στα δρομολόγια που πραγματοποιεί η Aegean εκτός Αθηνών σε 16 προορισμούς στην Ελλάδα και περιλαμβάνουν την Αλεξανδρούπολη (AXD), την Κέρκυρα (CFU), τα Χανιά, την Κρήτη (CHQ), τη Κεφαλονιά (EFL), το Ηράκλειο (HER), τα Ιωάννινα (IOA), τη Χίο (JKH), τη Μύκονο (JMK), τη Σαντορίνη (JTR), την Κω (KGS), την Καβάλα (KGS),τη Λήμνο (LXS), τη Μυτιλήνη (MJT), τη Ρόδο (RHO), τη Θεσσαλονίκη (SKG), τη Σάμο (SMI).  Επιπρόσθετα, η Etihad Airways έχει τοποθετήσει τον κωδικό της ΕΥ στα δρομολόγια της Aegean μεταξύ Αθήνας και Άμπου Ντάμπι (AUH), Μαδρίτης (MAD), Σόφιας (SOF), Λάρνακας (LCA),και Πράγας (PRG).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.