Αρχική Βραβεία Το Μουσείο της Ακρόπολης στα 20 κορυφαία παγκοσμίως

Το Μουσείο της Ακρόπολης στα 20 κορυφαία παγκοσμίως

newacropolismuseumacropolis-rabbit coinΜε αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων (18 Μαΐου), ένα από τα πλέον έγκυρα site που ασχολείται με την αρχιτεκτονική, το Archdaily επέλεξε τα είκοσι κορυφαία μουσεία σε όλο τον κόσμο.
Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το Μουσείο της Ακρόπολης.

Στη λίστα περιλαμβάνονται κάποια από τα παγκόσμιας φήμης μουσεία , όπως το MAXXI της Ρώμης, αλλά και λιγότερο γνωστά που ξεχωρίζουν για την εμπνευσμένη τους αρχιτεκτονική, όπως το Medieval Museum της Ιρλανδίας, το Natural History Museum of Utah, και το Muritzeum της Γερμανίας.

Σημαντικοί παράγοντες για να τοποθετηθεί το Μουσείο της Ακρόπολης στη κορυφαία, αποτέλεσαν πέρα από τους ανεκτίμητους αρχαιολογικούς θησαυρούς του, η τοποθεσία του αφού βρίσκεται τριακόσια περίπου μέτρα μακριά από τον Παρθενώνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές Μαΐου οι «Financial Times» τοποθέτησαν το μουσείο της Ακρόπολης τρίτο στη λίστα με τα 50 καλύτερα μουσεία του κόσμου.

Για να τιμήσει την φετινή Διεθνή Ημέρα Μουσείων, το Μουσείο Ακρόπολης έκοψε αναμνηστικά μετάλλια σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο, με θέμα τον λαγό της Ακρόπολης. Την ημέρα αυτή, Κυριακή 18 Μαΐου 2014, το Μουσείο υποδέχθηκε τους επισκέπτες του με δύο εορταστικές παρουσιάσεις με τις θεματικές «Ο λαγός της Ακρόπολης» και «Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται».

rabbit coinΟ λαγός της Ακρόπολης

Ανάμεσα στα εκατοντάδες μικρά αφιερώματα της Ακρόπολης του 6ου αι. π.Χ. ξεχωρίζει ο χάλκινος λαγός που, μετά από ένα θεαματικό άλμα για να αποφύγει τους διώκτες του, προσγειώνεται στα μπροστινά του πόδια. Οι επισκεπτες άκουσαν από τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές του Μουσείου ελκυστικές ιστορίες για το λαγό αλλά και για άλλα ζώα που τα χάλκινα ομοιώματά τους βρίσκονται στις προθήκες του Μουσείου.

 

 

moschoforos«Ο Μοσχοφόρος: ένα αριστούργημα της Ακρόπολης ξαναστήνεται»
Ο Μοσχοφόρος, ένα από τα σπουδαιότερα γλυπτά της αρχαϊκής Ακρόπολης, απέκτησε πρόσφατα νέα μορφή. Τα ογκώδη στηρίγματα των ποδιών του αντικαταστάθηκαν με ανάλαφρα μεταλλικά που βελτιώνουν σημαντικά την αισθητική έκθεσης του γλυπτού. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαρία να μάθουν από τους Συντηρητές του Μουσείου κρυφλες πτυχές πίσω από αυτή την διαδικασία επανέκθεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.