Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με εκπαιδευτικές δράσεις γιορτάζει η ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Με εκπαιδευτικές δράσεις γιορτάζει η ΙΣΤ’ ΕΠΚΑ τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

ancient agora ThessalonikiΗ ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2014 με θέμα: «Οι συλλογές των Μουσείων μας ενώνουν» με δύο ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές δράσεις:

Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014 στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων της πόλης,  που περιλαμβάνει την παρουσίαση από μαθητές αποσπασμάτων επιλεγμένων έργων της αρχαίας ελληνικής δραματουργίας στον χώρο του Ρωμαϊκού Ωδείου, καθώς και την πραγματοποίηση διαδραστικών παιχνιδιών και εικαστικού εργαστηρίου πηλού στο χώρο του Μουσείου της Αρχαίας Αγοράς.

Την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική δράση για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με τίτλο «Γνωρίζοντας την πόλη μας μέσα από τα ευρήματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κιλκίς». Η δράση περιλαμβάνει διαδραστικά παιχνίδια τόσο στο εσωτερικό όσο και στον αύλειο χώρο του Μουσείου, πλαισιωμένα με ενημερωτικό υλικό για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία της ευρύτερης περιοχής. Η δράση είναι ωριαίας διάρκειας και θα επαναληφθεί τρεις φορές την ίδια μέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.