Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η μαζική επίθεση στο eBay περισσότερο σοβαρή απ’ ότι φαινόταν στην αρχή

Η μαζική επίθεση στο eBay περισσότερο σοβαρή απ’ ότι φαινόταν στην αρχή

logo_ebayΤην Τετάρτη, το eBay ζήτησε από 145 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασής τους. Η διοίκηση του πιστεύει ότι εισβολείς είχαν καταφέρει να μπουν στη βάση δεδομένων του.

Ωστόσο το ebay επιμένει ότι οι πληροφορίες του συστήματος πληρωμών PayPal είναι ασφαλής, παρ όλα αυτά το γεγονός παραμένει, και ακόμη και χωρίς την απώλεια των στοιχείων της πιστωτικής κάρτας, εγείρονται θέματα σοβαρής παράβασης.

Διότι οι εισβολείς είχαν πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων πελατών που περιελάμβανε και άλλες προσωπικές πληροφορίες , όπως ονόματα , διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως – δεδομένα που δεν μπορούν τόσο εύκολα να αλλάξουν.

‘Ολα αυτά είναι δεδομένα σημαντικά, οι hackers μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά εφ’ όσον έχουν πρόσβαση σε τέτοιου είδους πληροφορίες , ακόμη και εκτός του eBay. Μερικές από αυτές τις προσωπικές πληροφορίες συχνά χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια του λογαριασμού. Όπως αναφέρει η έκθεση, «Πολλοί κωδικοί πρόσβασης αφορούν την ημερομηνία γέννησης, αριθμό τηλεφώνου και τη φυσική διεύθυνση . Τουλάχιστον, αυτό το είδος των δεδομένων θα καταστήσουν εύκολη τη παράκαμψη των ρυθμίσεων ασφαλείας .

Το περιστατικό φέρνει επίσης στο φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με άρθρο της Telegraph, την ποσότητα των πληροφοριών που κατέχουν οι εταιρείες του Διαδικτύου.

Σε έκθεση του, ο Brendan Rizzo, τεχνικός διευθυντής Ασφαλείας , αναφέρει ” Τα πάντα θα πρέπει να είναι κρυπτογραφημένα . Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι τα κλεμμένα δεδομένα είναι πιθανό να δημοπρατηθουν σε υπόγειες αγορές και ιστοσελίδες…. “

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.