Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης « S.S.SATURNIA»

Αγώνας Ανοικτής Θαλάσσης « S.S.SATURNIA»

S.S.SATURNIAJPGΟ Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών σχεδίασε 2 αγώνες με το όνομα «S.S. SATURNIA» και «S.S. VULCANIA», τα Σαββατοκύριακα 4 και 5 καθώς και 11 και 12 Μαΐου, αντίστοιχα, με κοινά χαρακτηριστικά, δηλαδή παράκτιες και παλινδρομικές διαδρομές.

Οι εν λόγω αγώνες σχεδιάστηκαν από τον ‘Όμιλο σαν ένα καλό test event για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκαφών Ανοικτής Θαλάσσης, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 31 Μαΐου έως και τις 4 Ιουνίου 2014.
Μεταφορικά θα έλεγε κάποιος ότι τόσο το Πανελλήνιο όσο και το γνωστό Ράλι Ιονίου αποτελούν τα διαβατήρια του Ομίλου προς τον «έξω (ιστιοπλοϊκό) κόσμο», όπως αποτελούσαν και τα καράβια εκείνα,  το διαβατήριο της πόλης, των ανθρώπων τότε.. και όχι μόνο. Η Πάτρα έγινε γνωστή ως το λιμάνι της μεγάλης ελπίδας και αγωνίας… Patrasso έγραφαν οι ταμπέλες στην Τεργέστη και Patras στη Νέα Υόρκη.  Βαθιά χαραγμένα και τα καράβια και τα λιμάνια τους στις ψυχές πολλών. Το ταξίδι, το όνειρο, η ελπίδα …
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών θέλει να θυμάται και να θυμίζει. Και γιατί όχι, η ψυχή της πόλης δεν σταματά στους ντόκους… συνεχίζει και πέρα αυτούς… στη θάλασσα.
Στα του αγώνα, έλαβαν μέρος 17 σκάφη με περίπου 50 ιστιοπλόους πληρώματα, προσφέροντας ένα υπέροχο θέαμα. Την γραμμή τερματισμού και τις δύο μέρες έκοψε το σκάφος BIDOURIK, πραγματοποιώντας μία πολύ καλή εμφάνιση. Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν οι αλλαγές του καιρού, με αποκορύφωμα το μπουρίνι, το οποίο την Κυριακή πρόλαβε πολλά σκάφη στον τερματισμό.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η βαθμολογία διαμορφώνεται ως εξής:
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC International  
1 Νίκη σκάφος BIDOURIK με κυβερνήτη τον Φιλίπ Κορμπέτ
2 Νίκη σκάφος ΝΗΠΕΝΘΕΣ με κυβερνήτη τον Δημήτρη Γεωργίου
3 Νίκη σκάφος ΦΟΙΒΗ  με κυβερνήτη τον Χάρη Κανδρή
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC Club
1 Νίκη σκάφος ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ με κυβερνήτη τον Απόστολο Παπαδόπουλο
2 Νίκη σκάφος CHER με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δραμισιώτη
3 Νίκη σκάφος ΧΥΜΟΥΛΗΣ με κυβερνήτη τον Γεώργιο Χύμα
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ORC Club N/S
1 Νίκη σκάφος CAPT YIOTIS με κυβερνήτη τον Γιώτη Καράμπελα
2 Νίκη σκάφος ΠΥΘΕΑΣ με κυβερνήτη τον Νίκο Ιατρίδη
3 Νίκη σκάφος ΜΕΛΕΝΗ με κυβερνήτη τον Ανδρέα Μπαλαδάκη
Για την ιστορία, SATURNIA και VULCANIA ήταν δύο σχεδόν αδελφά υπερωκεάνια της εταιρίας COSULICH, τα οποία στις αρχές του αιώνα έκαναν τη διαδρομή Πάτρα-Νέα Υόρκη. Πρώτο ταξίδι, στις 19 Δεκεμβρίου του 1927, το VULCANIA με διαδρομή Τεργέστη- Πάτρα-Νάπολι- Νέα Υόρκη.
 S.S. (δηλαδή steam ship), μήκος 182 μέτρα, πλάτος 24,31 μέτρα, ταχύτητα 19 μίλια και 1.760 επιβάτες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.