Αρχική Αεροπορικά Νέα Στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, επέβαιναν...

Στο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε από τα ραντάρ, επέβαιναν άνθρωποι με κλεμμένα διαβατήρια

The route of the lost Malaysian aircraftΣτο αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines, το οποίο εξαφανίστηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου από τα ραντάρ αξιωματούχοι των Yπουργείων Εξωτερικών της Ιταλίας και της Αυστρίας ανακοίνωσαν ότι δεν επέβαινε στο αεροσκάφος κανένας Ιταλός και Αυστριακός, αλλά τα διαβατήρια των συγκεκριμένων ατόμων έχουν κλαπεί.


ABC Entertainment News | ABC Business News

Το αεροσκάφος μετέφερε 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα και εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Συγκεκριμένα, το Yπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο δεν επέβαινε κανένας Ιταλός, ενώ στη λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα η αεροπορική εταιρεία αναφερόταν το όνομα του 37χρονου Λουίτζι Μαράλντι, Ιταλού πολίτη. Σύμφωνα όμως με την εφημερίδα «Corriere Della Sera», το διαβατήριό του εκλάπη στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Αύγουστο.

Από την πλευρά του, το αυστριακό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αυστριακός πολίτης που φέρεται να επέβαινε στην πτήση είναι σώος και βρίσκεται στην Αυστρία. Αναφέρει, επίσης, ότι και το δικό του διαβατήριο είχε κλαπεί πριν από δύο χρόνια στην Ταϊλάνδη.

Βιετναμέζικα αεροσκάφη διάσωσης εντόπισαν μεγάλες πετρελαιoκηλίδες και μία στήλη καπνού κοντά στις ακτές του Βιετνάμ αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτά συνδέονται με το Μπόινγκ 777-200ER της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες το οποίο αγνοείται, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών.

Αεροσκάφη διάσωσης του Βιετνάμ εντόπισαν δύο πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Το Τσου, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το μαλαισιανό αεροπλάνο”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς ο Φαμ Κουί Τιού, υφυπουργός Μεταφορών.

“Στείλαμε δύο σκάφη του Λιμενικού και δύο στρατιωτικά πλοία στην περιοχή για να το αποσαφηνίσουν, το καθένα επανδρωμένο με πρίπου 20 άτομα. Οι πετρελαιοκηλίδες είναι μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων. Τα σκάφη αυτά θα βρίσκονται στην περιοχή σε περίπου τρεις με τέσσερις ώρες”, είπε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κακές καιρικές συνθήκες ή για κάποια άλλα αιτία που να εξηγεί την εξαφάνιση του Μπόινγκ από τα ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του.

Το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 227 επιβάτες και 12μελές πλήρωμα συνετρίβη σήμερα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ επικαλούμενα αξιωματικό του Ναυτικού.

Το αεροπλάνο που εκτελούσε την πτήση από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο αγνοούνταν επί ώρες όταν το δίκτυο του Βιετνάμ Tuoi Tre news μετέδωσε δηλώσεις του ναυάρχου Νγκο Βαν Πατ σύμφωνα με τον οποίο σκάφη που στάθμευαν σε νησί νότια του Βιετνάμ κλήθηκαν να μεταβούν στον τόπο της συντριβής του αεροσκάφους.

Αν επιβεβαιωθεί η πληροφορία αυτή, θα πρόκειται για το πιο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα με Μπόινγκ από τότε που τέθηκε σε κυκλοφορία αυτός ο τύπος αεροσκάφους πριν από 19 χρόνια.

Η αεροπορική εταιρεία δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ότι το αεροσκάφος συνετρίβη. Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου κι ενδεχομένως να έχει προσγειωθεί στο Νάνμινγκ της νότιας Κίνας.

Η Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι μεταξύ των επιβατών βρίσκονται 153 Κινέζοι–ανάμεσά τους και ένα παιδί–38 Μαλαίοι, 12 Ινδονήσιοι, 6 Αυστραλοί, 4 Αμερικανοί (και ένα παιδί), 3 Γάλλοι, 2 Νεοζηλανδοί, 2 Ουκρανοί και 2 Καναδοί, ένας Ρώσος, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός.

Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines, πάντως, θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες της Ασίας-Ειρηνικού σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την παροχή υπηρεσιών παρά τα πρόσφατα οικονομικά προβήματα. Είναι ανταγωνιστική της AirAsia στις εσωτερικές πτήσεις και των AirAsia X , Emirates, Singapore Airlines, Thai Airways και Cathay Pacific στις διεθνείς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.